Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportNoul sistem de testare a alcoolemiei pentru vatmanii și șoferii de autobuz...

Noul sistem de testare a alcoolemiei pentru vatmanii și șoferii de autobuz din Iași

Noul sistem de testare a alcoolemiei pentru vatmanii și șoferii de autobuz din Iași

Compania de Transport Public din Iași a instalat două noi aparate pentru testarea alcoolemiei pentru vatmanii și șoferii de autobuz. Acest sistem nou va asigura testarea acestora înainte și după programul de lucru, furnizând date precise cu privire la alcoolemia acestora.

Cu ajutorul noilor aparate, toți vatmanii și șoferii mijloacelor de transport în comun vor fi testați înainte de a-și începe programul, dar și când își încheie activitatea din ziua respectivă. Această măsură are ca scop să asigure siguranța călătorilor prin eliminarea posibilității ca conducătorii auto să fie în stare de ebrietate atunci când se află la volan sau la comanda tramvaielor.

Aparatele cumpărate de Compania de Transport Public din Iași au sisteme integrate de înregistrare a datelor, permițând conducerea companiei să monitorizeze periodic situația șoferilor și vatmanilor. Datele rezultate în urma testelor vor fi înregistrate într-un software specializat, astfel încât rezultatele să poată fi monitorizate în timp real.

Noul sistem de testare cu alcool va aduce numeroase beneficii, printre care eliminarea posibilității de manipulare a rezultatelor testelor. Aparatele sunt dotate cu butoane de control care se activează doar dacă expiră aerul în momentul testării. Astfel, rezultatele testelor vor fi valide și obiective, iar șoferii sau vatmanii care ar avea rezultate pozitive vor fi sancționați conform regulamentului de ordine interioară.

O măsură menită să prevină accidentele cauzate de consumul de alcool

Implementarea acestui nou sistem de testare a alcoolemiei vine ca urmare a unui incident tragic care s-a produs acum doi ani, când un șofer de autobuz a provocat un accident grav. În urma acestui accident, o fată de 15 ani a intrat în comă.

Înainte de această măsură, șoferul a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost negativ. Cu toate acestea, investigațiile ulterioare au arătat că șoferul consumase băuturi alcoolice în timpul programului de lucru. Această situație tragică a determinat implementarea unui sistem eficient și sigur de testare a alcoolemiei pentru vatmanii și șoferii de autobuz din Iași.

Având în vedere că transportul în comun este frecventat zilnic de un număr mare de persoane, siguranța călătorilor este o prioritate pentru Compania de Transport Public. Testarea riguroasă a alcoolemiei înainte și după programul de lucru va asigura că șoferii și vatmanii sunt în stare deplină să-și îndeplinească atribuțiile și că nu reprezintă un pericol pentru siguranța traficului rutier.

Concluzie

Implementarea noului sistem de testare a alcoolemiei pentru vatmanii și șoferii de autobuz din Iași reprezintă o măsură importantă în asigurarea siguranței călătorilor și reducerea riscului de accidente cauzate de consumul de alcool al conducătorilor auto. Această măsură, care impune testarea strictă înainte și după programul de lucru, va contribui la creșterea încrederii pasagerilor în transportul în comun și va asigura un mediu mai sigur pentru toți participanții la traficul rutier.

Sursa:

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments