Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

Armata israeliană a recunoscut că a exhumat cadavre dintr-un cimitir din sudul Fâșiei Gaza și le-a dus în Israel în scopul identificării lor. Această acțiune face parte din eforturile de a găsi rămășițele ostaticilor răpiți de gruparea Hamas în timpul atacurilor teroriste din octombrie anul trecut, conform informațiilor oferite de CNN.

Imaginile surprinse în cimitir arată o scenă dezolantă, cu morminte distruse și rămășițe umane expuse, în urma intervenției armatei israeliene. Pe o imagine din satelit realizată în luna ianuarie, se poate observa că zona era intactă, semn că distrugerile au avut loc între acea dată și momentul în care armata a intervenit, la mijlocul lunii ianuarie.

Pentru a comenta asupra actului de profanare a mormintelor, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că recuperarea ostaticilor și restituirea corpului lor sunt considerate misiuni importante pentru IDF. Acesta a adăugat că identificarea victimelor se va face într-un loc sigur și cu respect pentru cei decedați.

Aceasta este prima dată când IDF recunoaște desfășurarea unor astfel de operațiuni de exhumare. În conformitate cu dreptul internațional, atacurile intenționate asupra cimitirelor pot fi considerate crime de război dacă acestea nu sunt considerate obiective militare.

IDF a subliniat că au fost efectuate operațiuni precise în vederea recuperării ostaticilor din anumite locații specifice, pe baza informațiilor obținute. De asemenea, armata israeliană a atras atenția că aceste căutări ar fi fost evitate dacă Hamas nu ar fi răpit cetățeni israelieni, inclusiv bărbați, femei, copii și bebeluși. Până în prezent, Israelul consideră că 253 de persoane au fost răpite de Hamas, dintre care 27 au fost găsite decedate și 105 sunt încă considerate ostateci peste granița din Gaza.

Pe rețelele sociale au apărut informații și imagini despre alte cimitire din Gaza care au fost vizate de armata israeliană. O echipă de jurnaliști AFP a documentat cazuri în care cadavre exhumate erau vizibile sau erau îngropate în grabă de către angajați. Hamas a acuzat armata israeliană de distrugerea a peste 1.100 de morminte și de furtul a 150 de corpuri ale martirilor. Armata israeliană a verificat aceste acuzații, fără a oferi alte detalii.

Publicația Americană The New York Times a relatat că, în ultimele săptămâni, forțele israeliene au deteriorat sau distrus șase cimitire din nordul Fâșiei Gaza. De asemenea, s-a menționat că IDF nu a răspuns la întrebările formulate de cotidianul american.

Surse:

  • [TAGS: cadavre Hamas exhumare Armata IDF]
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments