Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Bugetul provizoriu al SUA este adoptat în Camera Reprezentanţilor și Senat în ultimul moment, evitându-se închiderea guvernului

Intr-un vot strâns, bugetul provizoriu al SUA a fost adoptat în Camera Reprezentanţilor cu 314 voturi la 108, asigurând funcționarea guvernului până la începutul lunii martie. Acest proiect de lege a trecut cu ușurință și prin Senat, unde a fost votat cu 77 la 18, fiind aprobat chiar înainte de termenul-limită care expira în weekend.

Sabia Damocles plana asupra Armatei, Departamentului de Justiţie, securității frontierelor, Congresului și multelor alte agenții și departamente federale, care riscau să rămână fără bani la începutul lunii februarie. Cu adoptarea acestui buget provizoriu, acestea își pot continua activitatea până la data de 8 martie.

Discuțiile și negocierile intense dintre cele două partide, democrat și republican, s-au finalizat cu acest acord care a permis evitarea închiderii guvernului. Liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer, a declarat cu bucurie: “Avem vești bune pentru America. Nu va exista vineri o intrare în shutdown (închidere)”. Însă unii republicani ultraconservatori din Camera Reprezentanţilor au fost nemulțumiți de această decizie și au criticat-o.

Cu toate acestea, adoptarea bugetului nu a fost o sarcină ușoară având în vedere obstacolele întâmpinate de către congresmeni. Impactul prognozei meteo, care anunța o furtună de zăpadă pentru vineri și putea bloca plecarea congresmenilor acasă în weekend, a determinat ambele camere să accelereze voturile și să adopte acest buget provizoriu.

Acesta este cel de-al treilea proiect de lege care asigură finanțarea provizorie a guvernului SUA pentru anul fiscal în curs. Acest gen de “rezoluție de continuare” sau “CR” prelungește nivelul de cheltuieli din anul fiscal anterior până la o dată limită. În acest caz, termenele limită sunt 1 și 8 martie, astfel încât diversele agenții guvernamentale să nu rămână fără finanțare.

Cu toate acestea, această soluție provizorie nu este una pe termen lung și atrage atenția asupra necesității adoptării unor proiecte de lege care să asigure bugetul pentru întregul an fiscal. Acest aspect a devenit o prioritate, iar fiecare partid își va susține interesele și prioritățile atunci când va veni momentul definirii acestor proiecte de lege.

Un alt aspect important al dezbaterilor financiare este ajutorul extern solicitat de Casa Albă, în special pentru Ucraina. Republicanii au exprimat cerința de a asigura securitatea frontierelor și de a impune restricții în materie de imigrație înainte de a aproba cererea de ajutor financiar în valoare de 106 miliarde de dolari, propusă de președintele Joe Biden, bani care sunt destinați în principal Ucrainei și Israelului.

Opiniile sunt împărțite, iar liderii partidului republican din Camera Reprezentanţilor sunt mai reticenți în ceea ce privește acordarea de ajutor financiar suplimentar Ucrainei, având îndoieli cu privire la avantajele și interesele SUA în acest sens. Cu toate acestea, ambele tabere sunt de acord că situația migranților care traversează granița din Mexic este o criză care trebuie abordată, deși există divergențe cu privire la soluțiile și răspunsul adecvat.

În plan intern, liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, intenţionează să prezinte un proiect de lege bipartizan în săptămânile următoare privind securitatea frontierelor și ajutorul extern. Cu toate acestea, este posibil ca acest proiect să întâmpine rezistență din partea membrilor Partidului Republican din Camera Reprezentanţilor, care doresc reduceri profunde ale cheltuielilor și resping proiectele de lege de finanțare provizorie. Viitoarea dezbatere promite să fie interesantă, deoarece poziția și interesele ambelor partide sunt clar definite în această chestiune.

Președintele Joe Biden, care a făcut ajutorul Ucrainei o prioritate, va trebui să facă presiuni asupra republicanilor pentru a obține sprijin pentru aceste cereri de finanțare externă. Totodată, impactul acestei lupte politice asupra datoriei naționale a SUA, care a ajuns la 34.400 de miliarde de dolari, este un aspect deosebit de important și va necesita o atenție specială în viitorul apropiat.

TAGS: Bugetul procurorului este adoptat, Camera Reprezentanților, Senatorul democrat, Senatorul republican, Strategia de finanțare provizorie, SUA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments