Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Știre de ultimă oră: Patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov în urma a șase percheziții desfășurate. Doi bărbați, în vârstă de 23 și 24 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. De asemenea, polițiștii orașului Popești Leordeni au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 26 de ani, într-un caz de furt calificat.

Circumstanțele acestor cazuri de furt calificat au fost sesizate către poliție în data de 19 și 24 decembrie 2023. Persoane necunoscute au pătruns în locuințele victimelor și au sustras bijuterii, ceasuri de lux și sume de bani.

În urma perchezițiilor, patru persoane au fost aduse la audieri, una dintre ele având calitatea de martor în acest caz. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfășurat aceste acțiuni pentru a aduna probe și informații relevante în dosar.

Echipa specializată de la Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR a asigurat suportul necesar în realizarea cercetărilor.

Detalii despre percheziții și reținerea suspecților

Acțiunea polițiștilor a avut loc la data de 18 ianuarie 2024, când au fost efectuate șase percheziții la domiciliile celor patru suspecți. Scopul acestor percheziții a fost găsirea de probe și înregistrări care să confirme săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Rezultatele cercetărilor au dus la reținerea a trei persoane: doi bărbați de 23 și 24 de ani, precum și un bărbat de 26 de ani din Popești Leordeni. Aceștia au fost duși la sediul IPJ Ilfov pentru audieri și urmează să rămână în custodia poliției pentru o perioadă de 24 de ore.

Identitatea persoanei cu statut de martor nu a fost dezvăluită momentan, însă aceasta va fi chemată să depună mărturie în cadrul procesului penal.

Detalii despre cazurile de furt calificat

Primul caz a fost sesizat în data de 19 decembrie 2023, atunci când victima a descoperit că locuința sa a fost spartă de către persoane necunoscute. Bijuterii de valoare, ceasuri de lux și bani au fost sustrase.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe data de 24 decembrie 2023, când o altă persoană a fost victima unui jaf similar. Hoții au sustras bunuri de valoare din locuința acestuia, inclusiv bijuterii și sume de bani importante.

Autoritățile au acționat rapid în aceste cazuri și au început cercetările pentru identificarea infractorilor. Rezultatele perchezițiilor și reținerea suspecților sunt un pas important în direcția aflării adevărului și recuperării bunurilor sustrase.

Implicarea echipelor specializate

Pentru a asigura buna desfășurare a acțiunilor de percheziții, polițiștii au beneficiat de suportul oferit de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Aceasta este o echipă specializată în intervenții și activități operative, care a avut rolul de a asigura suportul de specialitate necesar în acest caz.

Colaborarea între diferitele structuri ale poliției este esențială în rezolvarea acestor tipuri de cazuri, iar rezultatele obținute în urma acestei acțiuni demonstrează eficiența și eficacitatea colaborării dintre diferitele unități de poliție.

Măsuri pentru prevenirea furturilor calificate

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție pentru a preveni furturile calificate. Este important să se asigure că locuințele sunt bine încuiate și securizate, iar sistemele de alarmă sunt funcționale.

De asemenea, este recomandat să se evite expunerea bunurilor de valoare în mod inconștient și să se aibă grijă la persoanele necunoscute care vin în contact cu proprietatea sau domiciliul.

Forțele de ordine își vor continua activitatea de urmărire și identificare a infractorilor pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a combate infracționalitatea.

Pentru mai multe știri, accesați ezs.ro

TAGS: furturi calificate, IPJ Ilfov, Popești Leordeni, percheziții, investigații

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments