Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Calamitate în culturile agricole de porumb şi floarea-soarelui: Piatra-Olt în alertă

Într-o veste alarmantă pentru agricultură, primele culturi de porumb şi floarea-soarelui din Piatra-Olt se confruntă cu consecinţe devastatoare din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Peste 236 de hectare de culturi agricole au fost afectate, iar echipele de evaluare sunt deja pe teren pentru a analiza situaţia dezastruoasă. Căldura excesivă şi lipsa precipitaţiilor au cauzat pagube semnificative, iar fermierii sunt disperaţi în faţa pierderilor înregistrate. Directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Mihaela Luminiţa Mareş, a confirmat situaţia critică, subliniind că porumbul se usucă rapid, iar culturile sunt compromise grav.

Fermieri afectaţi în proporţie de 100%

Autorităţile agricole din Olt raportează că sudul judeţului este puternic afectat de calamităţi, cu multe culturi de porumb compromise complet. Fermierii din zonă se confruntă cu pierderi masive şi caută sprijin pentru a face faţă situaţiei dificile. Culturile de floarea-soarelui nu sunt nici ele ferite de pagube, însă impactul este mai redus în comparaţie cu situaţia devastatoare a porumbului. Localităţi precum Rusăneşti, Brastavăţu, Vişina sau Corabia sunt printre cele mai afectate de calamitate. Procedurile pentru constatarea pagubelor sunt în desfăşurare, iar autorităţile locale colaborează strâns cu fermierii afectaţi pentru a identifica soluţii de sprijin şi recuperare a pierderilor.

Situaţia generală în judeţul Olt

În judeţul Olt, suprafaţa totală cultivată cu porumb depăşeşte 80.000 de hectare, iar cea cu floarea-soarelui se apropie de 90.000 de hectare. Aceste cifre dramatice subliniază amploarea impactului calamităţilor asupra agriculturii locale. Autorităţile agricole şi fermierii sunt mobilizaţi pentru a interveni în situaţia de urgenţă şi a limita pierderile din culturile agricole afectate.

TAGS: agricultură, calamitate, agricultori, Olt
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General