Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Decesul lui Grig Bodea, unul dintre părinții fondatori al Salvamont Cluj, a fost anunțat de Salvamontiștii clujeni. Bodea a fost recunoscut pentru amestecul său perfect de vizionarism și tenacitate în munca pentru binele comun, dedicându-și viața salvării montane. În urma tragicului eveniment din 1974 de la Podagru, în care a pierit alături de Misi Szalma, a devenit un simbol al Salvamontului clujean.

Grig Bodea a supraviețuit avalanșei de la Podragu din 1974, în care și-au pierdut viața prietenul său Misi Szalma și Laci Halmagyi. Fără partenerul său, Misi Szalma, cu care a început să pună bazele Salvamontului, Bodea a devenit liderul de necontestat al Salvamontului clujean, implicându-se în numeroase acțiuni de salvare complexe în Apuseni și devenind un mentor pentru multe generații de salvamontiști.

Grig Bodea s-a născut în 1947 la Finișel, Cluj, iar muntele a fost mereu parte din viața sa. Pe lângă activitatea sa ca inginer electro-mecanic, Bodea a fost un susținător al salvării montane și a jucat un rol crucial în dezvoltarea Salvamontului Cluj. În semn de recunoaștere a meritelor sale, în 2019, a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Cluj, alături de Misi Szalma, în memoria acestuia.

Încheiem acest articol cu gânduri de recunoștință și respect pentru contribuția deosebită a lui Grig Bodea la dezvoltarea și consolidarea Salvamontului Cluj. Odihnește-te în pace, Grig Bodea!

TAGS: Salvamont, Grig Bodea, deces, munca în comun, salvare montană
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General