Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Investigația recentă a dezvăluit aspectul dezolant al Cimitirului Ortodox din apropierea Bisericii de la Coroana, aflat în subordinea Protopopiatului Român Ortodox. Un cititor al publicației Bistrițeanul.ro a transmis imagini și informații alarmante privind starea degradată a acestui loc sacru. Buruienile crescute necontrolat și nivelul scăzut de curățenie au fost punctele centrale semnalate de vizitator.

Parcurgând aleile cimitirului, cititorul a fost uluit de neatenția aparentă a autorităților locale. Zona respectivă a fost descrisă ca fiind una neglijată, mereu lăsată în paragină și uitată de toată lumea. Situația prezintă o naturalețe remarcabilă, care contravine principiilor de respect și demnitate față de cei dragi care și-au găsit odihna veșnică în acest lăcaș de suflete.

Reacția cititorului indignat a fost îndreptată către Administrația Cimitirelor, însă acesta a fost informat că problema nu intră în competența lor, ci a Protopopiatului de lângă Coroana. Reprezentanții acestuia din urmă au fost confruntați cu acuzele de indiferență și neglijență manifestate față de cimitirul respectiv.

Îndreptând privirea către autoritățile locale, este evident că este necesar un efort comun pentru restaurarea și menținerea unui standard corespunzător de îngrijire a acestui cimitir, considerat un loc de întrupare a respectului și comemorării pentru cei plecați în veșnicie.

Imaginile surprinse în cimitir evidențiază neglijența vizibilă, cu buruieni crescute necontrolat și pietre funerare acoperite parțial. Această imagine contrastantă cu o atitudine de nepăsare ridică semne de întrebare asupra priorităților administrației locale și a responsabilității față de valorile spirituale și culturale.

Este esențial ca, în fața acestor constatări șocante, autoritățile implicate să ofere un răspuns clar și să acționeze prompt pentru a remedia situația degradantă a cimitirului. Respectul pentru cei care au trecut în neființă impune o abordare responsabilă și un angajament ferm în menținerea curățeniei și a stării generale a acestui lăcaș sacru.

TAGS: Cimitir, Religie, Neglijență
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General