Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

In plin sezon al vacantelor, o decizie socanta a fost luata de pilotii companiei Tarom care au suspendat activitatea invocand concedii medicale. Motivul din spatele acestei decizii a fost salariile considerate extrem de mici pentru munca lor. Chiar daca se pare ca situatia a fost remediata ulterior, numerosi pasageri au fost puternic afectati de anularea zborurilor.

Aeroporturile din Romania au fost martore la scene de haos dupa ce pilotii de la Tarom nu au efectuat niciun zbor, generand decalaje in programul de transport aerian. Incidentul a avut un impact semnificativ si pe Aeroportul Iasi, unde pasagerii si-au vazut legaturile aeriene anulate.

Unul dintre pasageri a declarat: „Voiam la Otopeni dupa aia trebuie sa merg in America, pe la turci. Acum? Nu stiu ce e de facut si unde sa ma adresez. Este destul de rau si de dificil. Nu se poate asa ceva. Va dati seama ca noi depindem de altceva”. Aceste situatii tensionate au lasat pasagerii nevoiti sa caute solutii alternative pentru a-si continua calatoriile.

Multe dintre persoanele afectate de anularea zborurilor aveau ca destinatie finala Bucurestiul, de unde ar fi urmat sa se conecteze catre alte orase din lume. Un alt calator din aceasta situatie a exprimat ingrijorarea legata de sosirea la timp la locul sau de munca din Kuweit, subliniind lipsa de notificare prealabila cu privire la aceasta situatie.

O alta complicatie a fost reprezentata de reprogramarea zborurilor, cum a povestit un alt pasager: „Era ora 05.25. Va pot arata biletul. Nu vorbesc prostii. Aici scrie destul de bine, se poate vedea. Eu am venit din Kuweit. Lucrez 4 saptamani cu 4 saptamani si la 5,25 am avut zborul. Nu am fost instiintat, nu am fost anuntat. Mi-au reprogramat zborul la 14.2 si asta e scos. Eu trebuie sa fiu la munca maine dimineata. Multumim Tarom si poate da Dumnezeu sa mearga spre bine si sa il inchida”.

Greva nedeclarata a pilotilor de la Tarom s-a incheiat dupa negocieri intense cu conducerea companiei. A fost convenita o serie de majorari salariale, inclusiv o prima tranșa de 1.500 de euro pentru piloți. De asemenea, se va majora diurna externa pentru echipajele de zbor, cu 240 euro pentru pilotul comandant si 200 euro pentru copilot. Cu toate acestea, consecintele decalajelor si anularilor de zboruri vor continua sa afecteze pasagerii in perioada imediata.

Articolul Zboruri suspendate la Aeroportul Iasi. Pasager: „Eu trebuie sa fiu la munca maine dimineata. Multumim Tarom si poate da Dumnezeu sa mearga spre bine si sa il inchida” a fost publicat initial pe 7est.ro – Stiri Iasi, stiri locale, nationale si internationale.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General