Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

O știre inedită vine din Anglia, de la prestigiosul Eton College din Windsor, care a luat o decizie radicală privind utilizarea telefoanelor mobile de către elevi. Instituția a interzis aducerea smartphone-urilor la școală, oferindu-le elevilor în schimb telefoane vechi Nokia. Această decizie a fost comunicată părinților și se aplică începând cu luna septembrie.

Conducerea școlii, cunoscută pentru taxele anuale ridicate de aproximativ 49.000 de lire sterline, a motivat alegerea prin dorința de a crea un mediu educațional mai concentrat și lipsit de potențialele distrageri cauzate de smartphone-uri moderne. Elevii care dețin deja astfel de dispozitive sunt îndrumați să își transfere cartelele SIM pe telefoanele oferite de instituție.

În plus, pe lângă telefoanele Nokia, elevii vor primi și un iPad controlat de școală, conceput special pentru a fi folosit în scopuri educaționale. Prin aceste măsuri, Eton College își propune să sprijine studiile academice ale elevilor și să promoveze o abordare mai echilibrată a tehnologiei în educație.

Această decizie vine ca parte a unei revizuiri regulate a politicii școlii privind dispozitivele electronice, menită să aducă o balanță între beneficiile și provocările aduse de tehnologie în mediul educațional. Mai multe instituții educaționale din Marea Britanie, printre care Alleyn’s, Brighton College și Thomas’s, au adoptat și ele politici similare de restricționare a utilizării smartphone-urilor în timpul orelor de curs.

În context național, o comisie de parlamentari a cerut guvernului britanic să analizeze posibilitatea interzicerii utilizării smartphone-urilor de către persoanele sub 16 ani, subliniind riscurile și impactul negativ al acestora asupra copiilor și tinerilor. Un raport al Comitetului Selectat pentru Educație a evidențiat mai multe pericole legate de folosirea excesivă a telefoanelor inteligente de către copii, inclusiv creșterea dependenței și expunerea la conținut nerecomandat.

Datele prezentate în raport arată o preocupare crescută față de timpul petrecut de copii și tineri în fața ecranelor telefoanelor, cu riscuri care depășesc beneficiile potențiale ale tehnologiei. Aceste aspecte sunt considerate a avea un impact semnificativ asupra dezvoltării și sănătății mentale a generațiilor tinere.

Președintele Comitetului, Robin Walker, a subliniat gravitatea problemelor create de utilizarea excesivă a telefoanelor mobile de către copii și a atras atenția asupra consecințelor negative pe termen lung. Statisticile arată că unul din patru copii se comportă în mod similar cu dependența atunci când vine vorba de utilizarea telefonului mobil.

Un alt aspect alarmant este faptul că majoritatea copiilor deține un telefon mobil încă din copilărie, cu un procent de 79% dintre aceștia întâlnind conținut nepotrivit pe internet înainte de a atinge vârsta majoratului. De asemenea, studiile recente arată o creștere semnificativă a timpului petrecut de copii în fața dispozitivelor electronice, cu implicații asupra comportamentului și sănătății lor.

Eton College, fondat în anul 1440 de către Henric al VI-lea, este una dintre cele mai prestigioase școli private din lume. Cu o istorie bogată și o reputație de excelență academică, Eton se remarcă prin elevii săi remarcabili, printre care se numără și prinții Harry și William. Desemnată drept una dintre cele mai bune 150 de școli private din lume de către The Schools Index, Eton continuă să stabilească standarde înalte în educația internațională.

Telefoanele mobile au devenit un subiect de dezbatere intensă în Marea Britanie, iar decizia Eton College de a interzice smartphone-urile în favoarea telefoanelor Nokia vechi reprezintă un pas curajos în direcția unei utilizări mai responsabile a tehnologiei în educație.

Foto: Profimedia

TAGS: școală, tehnologie, educație, Eton College, smartphone-uri, Nokia, elevi, tabletă
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General