Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Expoziția fotografică semnată de Mihai Românu va fi adusă din nou în atenția publicului muzeului din Reșița, prezentând o selecție impresionantă de peste 200 de cadre artistice.

Artistul, născut în Orșova, a petrecut o perioadă semnificativă din viața sa la Reșița, unde a activat timp de 14 ani înainte de a pleca în Germania în anul 1992. Acolo, în orașul München, și-a continuat cariera până în 2011, anul în care s-a decis să se retragă și să se bucure de pensie. Cu o formare profesională variată, Mihai a lucrat atât ca inginer zootehnist, cât și ca asistent medical, activități desfășurate cu aceeași pasiune atât în România, cât și în Germania. Cu toate acestea, legătura sa emoțională cu locurile natale precum Orșova, Reșița sau insula Ada Kaleh a rămas puternică, reflectându-se în colecția sa extinsă de fotografii.

Vernisajul expoziției sale fotografice dedicate insulei Ada Kaleh a avut loc în 2018 la Turnu Severin, marcând debutul unei călătorii artistice ce continuă să impresioneze și să inspire. Fotografiile dispuse cu grijă surprind arhitectura unică a insulei, viața locuitorilor săi, tradițiile și meșteșugurile care au definit identitatea culturală a acestui loc special, un paradis oriental pierdut sub apelor Dunării din cauza construirii barajului de la Porțile de Fier. Generațiile mai în vârstă își amintesc cu nostalgie mirosul îmbietor al trandafirilor sau aroma inconfundabilă a cafelei, sau gustul dulce al bragăi, atribute ce defineau specificul insulei. Pentru cei mai tineri, aceste amintiri sunt transmise în mod indirect prin intermediul relatărilor locuitorilor, documentarelor, filmelor și fotografii, oferind o fereastră spre istoria și tradițiile pierdute ale insulei. O selecție a acestor impresii va fi expusă în incinta muzeului din Reșița în data de joi, 11 iulie, începând cu ora 18:00.

TAGS: expoziție, fotografie, Muzeul Reșița
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General