Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Revoltă printre liceeni din județul Timiș, unde aproape 2.000 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor de la bacalaureat. Nemulțumiți de rezultatele inițiale obținute, aceștia au făcut demersuri în această direcție imediat ce s-au afișat primele note.

Inspectoratul Școlar Timiș a confirmat că 1.823 de candidați au solicitat recorectarea lucrărilor, dintr-un total de 4.271 de liceeni care au susținut examenul de bacalaureat.

Conform datelor furnizate, cele mai multe contestații au fost înregistrate la materiile Limba Română (Real) – 592, Istorie – 223, Limba Română (Uman) – 165, Matematică (Tehnologic) – 163, Geografie – 148, Anatomie – 137 și Biologie – 136.

Rezultatele finale, în urma recorectării, vor fi publicate pe data de 12 iulie, iar procentul de promovabilitate inițial în județul Timiș a fost de 72,47%.

Această situație a adus o mare îngrijorare în rândul comunității școlare, iar elevii se așteaptă la o corectitudine sporită și la rezultate echitabile în urma recorectării. Părinții și profesorii sunt alături de aceștia în această perioadă tensionată.

Presiunea asupra comisiei de corectare este acum foarte mare, iar toți ochii sunt îndreptați către modul în care se va soluționa situația pentru fiecare elev în parte.

Așadar, liceenii din județul Timiș așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă rezultatele obținute inițial se vor menține sau vor exista diferențe semnificative odată cu recorectarea lucrărilor lor de bacalaureat.

TAGS: liceeni, Timiș, bacalaureat, recorectare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General