Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Anca Seger, artistă româncă cu o carieră internațională, deschide ușile unei noi expoziții personale extraordinare. Vernisajul expoziției intitulată “Reverie pe un fir de drum – arta pentru binefacere” va avea loc vineri, 12 iulie, la Centrul de Proiecte, situat pe strada Vasile Alecsandri, numărul 1.

Această expoziție de pictură are un scop nobil, dorind să sprijine educația copiilor din județul Timiș. Lucrările de artă expuse vor fi disponibile pentru achiziționare, iar banii strânși vor fi direcționați către programul “FACEM – o comunitate pentru educație”, inițiat de Fundația Comunitară Timișoara și partenerii săi. Scopul acestui program este de a preveni și reduce abandonul școlar, creând un mediu educațional prietenos atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și părinți.

Declarația directorului executiv al Fundației Comunitare Timișoara, Daniela Chesaru, subliniază importanța implicării comunității în cauzele sociale. Expoziția reprezintă un mod prin care fiecare individ poate contribui, prin talent, resurse și timp, la îmbunătățirea condițiilor din jur.

Artista Anca Seger revine temporar în Timișoara, după 30 de ani petrecuți în New York, îmbrățișând o călătorie spre originile sale. Creativitatea sa se regăsește în tehnici variate, în lucrări ce reflectă existența transpusă într-un spațiu fără limite de frontieră sau cultură specifică, ci într-o experiență universal umană, inspirată din subconștientul colectiv, conform perspectivei lui Carl Jung.

Fundația Comunitară Timișoara, organizatorul expoziției, reprezintă un adunător de resurse și inițiative, reunind donatori, ONG-uri și grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care locuitorii se simt acasă. Cu peste 9.300.000 RON strânși și peste 350 de proiecte finanțate, Fundația Comunitară Timișoara a devenit un punct de referință în sprijinirea inițiativelor locale.

Expoziția va fi deschisă publicului gratuit în perioada 12-22 iulie 2024, având un program flexibil:

  • luni, marți, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 12:00 și 18:00.
  • joi, între orele 13:00 și 19:00.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, oferind vizitatorilor o incursiune captivantă în lumea artei contemporane. Fiind o prezență marcantă în peisajul cultural românesc, Anca Seger își propune să sensibilizeze publicul prin mesajele puternice transmise de operele sale, susținând în același timp o cauză de impact social major.

Tags: Anca Seger, expoziție, Fundația Comunitară Timișoara, artă, filantropie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General