Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Bistrița, Orașul Roboticii: Concursul Bolts & Speed A Adunat Zeci de Pasionați

Bistrița a fost gazda unui eveniment de excepție pentru zeci de elevi pasionați de robotică, care s-au adunat la sala polivalentă pentru a participa la a III-a ediție a concursului Bolts & Speed. Acest concurs a avut parte de o surpriză specială pentru participanți, pilotul Mihai Ban, care a transmis un mesaj încurajator celor prezenți: “Dacă visul vostru este să faceți inginerie – foarte căutată și bine plătită – urmați-vă visul și mergeți cu el până la capăt!”

Bucuria și competiția au fost la cote maxime astăzi și mâine la Sala Polivalentă din Bistrița, unde elevii din diverse orașe precum Alba Iulia, Cluj-Napoca, Gherla, Iași, Sângeorz-Băi, Satu Mare sau Zalău s-au întrecut în cadrul concursului Bolts & Speed. A treia ediție a acestui eveniment de marcă a propus o provocare inedită: transformarea roboților în adevărate mașini de curse.

Elevii implicați în competiție au avut oportunitatea de a-și exersa creativitatea și abilitățile tehnice într-un mod unic în România. Această competiție a stimulat gândirea creativă și inovatoare a tinerilor pasionați de robotică, oferindu-le o platformă ideală pentru a-și demonstra talentele.

Un moment special al zilei a fost prezența pilotului Mihai Ban, care a împărtășit din experiența sa din cadrul raliului Dakar. “Suportul tehnic este esențial pentru un pilot implicat într-un asemenea eveniment de amploare. Echipa de mecanici are un rol crucial în pregătirea mașinii și asigurarea faptului că aceasta este într-o stare impecabilă după fiecare etapă a competiției,” a subliniat Mihai Ban.

Vizita pilotului la competiția Bolts & Speed a fost completată de prezentarea mașinii cu care a concurat la Dakar, un vehicul construit în Africa de Sud de către cei de la Ford, echipat cu un motor puternic de la Mustang. O astfel de mașină de curse ar putea ajunge la suma de 750.000 de euro, însă Mihai Ban a optat pentru o variantă secundară, achiziționată la prețul de 250.000 de euro.

Mihai Ban a devenit centrul atenției pasionaților de robotică prezenți la Bolts & Speed, fiind asediat de întrebări legate de tehnica și secretele din spatele participării la raliuri. Elevii au avut ocazia să discute cu Mihai Ban și să învețe despre aspectele tehnice ale mașinilor de curse.

BOLTS Speed robotica 2024Bistrita 34 No h1 tag found

Un sfat prețios oferit de Mihai Ban:

Mihai Ban a remarcat importanța repartizării corecte a greutății pe axe pentru mașinile de curse realizate de elevi. În vederea probei de raliu programată pentru ziua următoare, pilotul a oferit liceenilor câteva sfaturi care să-i ajute să navigheze cu succes traseul plin de obstacole.

Unul dintre momentele emoționante ale interacțiunii lui Mihai Ban cu tinerii a fost relatarea drumului său de la pasiunea pentru carting la participarea în competiții de anvergura Dakarului. “Visul meu a fost să ajung la Dakar, iar tinerii pasionați de robotică ar trebui să își urmeze visele chiar și în fața dificultăților și obstacolelor,” a împărtășit Mihai Ban.

Organizatori și Program:

Concursul Bolts & Speed este organizat de echipa de robotică Bolts and Gears (CNLR), AtomicBots (CNAM), Colegiul „Liviu Rebreanu” și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița. După probele de Drag Racing și Off-Road desfășurate astăzi, competiția va continua mâine cu proba de Raliu programată între orele 09:00 – 12:00.

Evaluarea design-ului mașinilor-roboți va avea loc la prânz, iar ceremonia de premiere este programată începând cu ora 14:00.

BOLTS Speed robotica 2024Bistrita No h1 tag found

Articolul poate fi găsit aici.

TAGS:

robotica, Bistrita, competitie, Bolts & Speed, elevi, concurs, Mihai Ban, roboti
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General