Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut declarații importante sâmbătă, 6 iulie, cu privire la procesul final al Tribunalului de Apel București implicând proprietarii Cathedral Plaza. Apreciază că o posibilă sentință favorabilă Primăriei Municipiului București ar putea duce la demolarea imobilului lângă Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif.

Surse apropiate edilului au confirmat că există patru litigii semnificative legate de Cathedral Plaza, dintre care două s-au încheiat. Există decizii anterioare privind legalitatea autorizației și necesitatea demolării, iar situația este acum în atenția Curții de Apel București.

Nicuşor Dan a subliniat că acțiunile proprietarilor au fost contestabile și că rezistența acestora în fața demersurilor legale este considerată nejustificată. Tribunalul de București a respins cererea de intrare în legalitate și se așteaptă ca decizia finală a Curții de Apel să fie decisivă în această dispută.

În cadrul unei apariții la Prima TV, primarul Capitalei a calificat Cathedral Plaza drept simbol al corupției imobiliare din București. O eventuală demolare a clădirii este considerată un pas important pentru sănătatea democrației locale, având în vedere istoricul și controversa asociată acestui imobil.

Suspans Legat de Folosirea Cathedral Plaza

Cu o istorie semnată de absența utilizării eficiente, Cathedral Plaza a fost construită în imediata apropiere a Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot din București. Edificiul de birouri, evaluat la aproximativ 100 de milioane de euro, rămâne nefolosit de aproape un deceniu și jumătate.

Într-o intervenție publică în iulie 2022, Nicuşor Dan a anunțat semnarea dispoziției de demolare a clădirii, fără a preciza momentul exact al începerii acesteia. Ulterior, Tribunalul București a ordonat suspendarea deciziei, iar proprietarii au reacționat cu o plângere penală împotriva primarului pentru abuz în serviciu și alte presupuse ilegalități legate de demersul său.

Într-un nou episod juridic în mai 2023, Tribunalul a confirmat caracterul ilegal al construcției, însă a omis să impună necesitatea demolării, menționând o nouă direcție în această controversă urbanistică.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General