Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Creștere semnificativă a numărului de turiști în județul Mureș în primele patru luni ale anului 2024

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, structurile de cazare din județul Mureș au fost martore la un adevărat val de turiști, înregistrând un total de 130.265 de persoane cazate. Acest număr reflectă o creștere impresionantă de 2.773 de vizitatori față de aceeași perioadă a anului precedent, reprezentând un avans semnificativ de 2,2% în domeniul turismului local.

Analizele recente realizate de către Direcția Județeană de Statistică Mureș relevă că acești turiști au generat nu mai puțin de 235.482 de înnoptări în diverse unități de cazare din zonă. Cu toate acestea, s-a înregistrat o ușoară scădere de 1% în ceea ce privește numărul total de nopți petrecute comparativ cu anul anterior, statul mediu de 1,9 înnoptări/turist punând în evidență preferințele de ședere ale oaspeților.

Pe segmentul turiștilor străini, se remarcă proveniența din Republica Moldova, cu un număr impresionant de 2.938 de persoane, reprezentând 22,3% din totalul turiștilor internaționali. Alte țări cu reprezentare semnificativă în top includ Ungaria, Germania, Italia și Spania, contribuind la diversitatea culturală și turistică a regiunii.

Aceste date evidențiază un trend ascendent în sectorul turismului din județul Mureș, cu o atracție tot mai puternică asupra vizitatorilor din diverse colțuri ale lumii. Impactul pozitiv al infrastructurii de cazare și ofertelor turistice locale se reflectă în creșterea constantă a numărului de turiști și aportul lor la dezvoltarea economică a regiunii.

Taguri: turism, județul Mureș, turiști, creștere

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General