Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Furnizând informații esențiale pentru șoferii amendați contravențional, Poliția anunță modificări legislative care vor afecta modul în care aceștia pot refuza primirea procesului-verbal. Conform noilor reglementări, dacă șoferii sancționați contravențional sunt surprinși de către autorități refuzând procesul-verbal și sunt înregistrați cu mijloace audio-video, comunicarea actului se consideră efectuată pe loc, eliminând necesitatea trimiterii ulterioare a procesului-verbal la domiciliul contravenientului – conform informațiilor transmise de News.ro.

Într-un dialog privind intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 84/2024, polițiștii rutieri intervin printr-o serie de acțiuni menite să informeze șoferii cu privire la noutățile legislative care vizează procedura de comunicare a procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor. Astfel, atunci când contravenientul refuză primirea procesului-verbal în ciuda prezenței sale, dacă refuzul este înregistrat audio-video, procedura este considerată îndeplinită pe loc conform celor declarate de oficialii Poliției.

În conformitate cu noile prevederi, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să trimită un exemplar la domiciliul contravenientului. Această schimbare implică că persoanele care au primit sancțiuni contravenționale și doresc o copie a procesului-verbal vor trebui să facă demersurile necesare pentru a obține documentul respectiv. Contravenientul trebuie să solicite emiterea unei copii a procesului-verbal către unitatea de poliție unde activează agentul constatator.

The post Poliția anunță noi prevederi vizând șoferii amendați contravențional care refuză primirea procesului-verbal first appeared on Accent In Gorj.

TAGS: Poliția, șoferii, amendați, contravențional, procesul-verbal, modificări, legislative, comunicare, contravențiilor, noutăți

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General