Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț a redeschis activitatea la majoritatea bazinelelor sale, începând cu data de 5 iulie. Decizia a venit după ce analizele efectuate de specialiștii în sănătate publică au confirmat calitatea apei de îmbăiere în trei din cele patru bazine ale complexului.

Bazinele destinate adulților și cele din zona VIP au fost redeschise, iar vizitatorii se pot bucura din nou de facilitățile oferite de acestea. Cu toate acestea, bazinul dedicat copiilor va rămâne în continuare suspendat în acest weekend, deoarece analizele au indicat o calitate a apei necorespunzătoare pentru utilizarea sa.

Reprezentanții DSP Neamț au comunicat că apa din cele trei bazine care au fost redeschise respectă standardele de calitate impuse pentru îmbăiere, oferind astfel o experiență sigură pentru vizitatori. Pentru bazinul mic, se vor efectua noi analize în săptămânile următoare pentru a se asigura că acesta poate fi redeschis în siguranță pentru copii.

Suspendarea temporară a activității în această vară a venit ca urmare a unor rezultate neconcludente ale calității apei, fapt care a determinat autoritățile să ia măsuri de intervenție pentru tratarea și îmbunătățirea acesteia. Accesul publicului a fost restricționat pe 21 iunie din motive de siguranță sanitară.

Procesul de tratare și monitorizare a apei din Ștrandul Municipal este unul continuu, cu operațiuni zilnice de clătire și supraveghere chimică. Prin intermediul unui program de monitorizare și colaborare cu specialiștii în sănătate publică, autoritățile locale asigură că calitatea apei este menținută la standardele necesare pentru protecția sănătății vizitatorilor.

Departamentul de Comunicare al Primăriei Piatra-Neamț

Pentru mai multe informații, accesați Ziar Piatra-Neamt

TAGS: strand, piscina, calitate apa
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General