Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Un scandal de proporții a erupt joi în mai multe județe din țară, odată cu desfășurarea a nu mai puțin de 20 de percheziții efectuate de către polițiști și procurori într-un dosar grav de luare de mită. Acțiunea a condus la audierea unui număr considerabil de persoane implicate în acest caz incendiar, care a șocat opinia publică.

Conform informațiilor furnizate de anchetatori, grupul de persoane vizate în acest dosar se pare că sunt fie actuali, fie foști studenți la o universitate privată din municipiul Brașov. Aceștia sunt acuzați că, în perioada 2023-2024, au recurs la oferirea unor sume de bani sau bunuri unui profesor din cadrul instituției de învățământ superior în scopul de a-și ușura promovarea examenelor din cadrul anului universitar sau a examenului de licență.

Unul dintre suspecți, după cum a dezvăluit un comunicat emis de procurori joi, ar urma să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, aceeași măsură a fost luată și în cazul unui al doilea inculpat, presupus intermediar între profesorul implicat și studenții care plăteau pentru succesul la examene.

După cum a dezvăluit presa locală, precum Biz Brașov, se pare că aproximativ 15 studenți au fost implicați în acest scandal de corupție academică, iar sumele implicate în mită se situează între 500 și 2.500 de lei. Cu toate acestea, oficialii continuă investigațiile pentru a clarifica întregul proces și a aduce persoanele vinovate în fața justiției.

Surse neconfirmate au sugerat că unii dintre studenții implicați în acest caz ar fi chiar polițiști din Brașov. Cu toate acestea, nu s-a făcut încă o confirmare oficială în acest sens. De asemenea, informațiile preliminare indică că profesorul reținut de procurori ar putea fi cadru didactic la Universitatea Spiru Haret, detaliu care adaugă un element suplimentar de gravitate în acest caz de corupție academică.

TAGS: scandal corupție universitate profesor student
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General