Monday, July 22, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

100 de ani de la nașterea pictorului Adrian Kober: Expoziție la Casa Memorială ,,Iosif Keber” din Târgu Jiu

Anul acesta marchează un secol de la nașterea remarcabilului pictor Adrian Kober, iar Biblioteca Județeană ,,Gen. Christian Tell” în colaborare cu Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu” pregătesc un eveniment cultural deosebit la Secția de Artă ,,IOSIF KEBER” – Casa Memorială ,,Iosif Keber” din Târgu Jiu.

Începând de vineri, 5 iulie 2024, de la ora 12.00, publicul va putea admira expoziția ce cuprinde creațiile semnate Adrian Kober, aparținând Muzeului de Artă din Parcul Central ,,Constantin Brăncuși”. Prezentările artistice vor fi acompaniate de evocările Prof. dr. Ion Mocioi și dr. Albinel Firescu, cei doi experți din cadrul Muzeului Județean ,,Alexandru Șefulescu”, specialiști în artă și etnografie, oferind insight-uri legate de viața și opera pictorului Adrian Kober.

Copilăria lui Adrian Kober a fost marcată de influența părintească în zona artistică, fiind fiul pictorului Iosif Keber și al Nataliei Kober. Pasărea pentru artă îi este insuflată încă de tânăr, iar îndrumările tatălui său l-au condus pe drumul picturii și graficii. Renunțând la studiile de medicină, tânărul Adrian s-a dedicat complet artei, urmând apoi Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității București.

În calitate de membru al Fondului Plastic și al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Adrian Kober a avut o carieră rezonantă. A lucrat intens la pictarea unor biserici ortodoxe remarcabile, fiind cooptat în proiectele artistice alături de tatăl său. Cu toate acestea, destinul său a fost umbrit de un accident tragic la locul de muncă din 1967, urmat de o serie de probleme de sănătate care i-au afectat calitatea vieții.

Opera lui Adrian Kober este impresionantă, cuprinzând numeroase lucrări în ulei, portrete, desene în cărbune sau acuarelă. Expozițiile sale au fost apreciate atât la nivel local, cât și național, fiind prezente în colecții de artă private. Astăzi, 5 iulie, toți cei pasionați de artă sunt invitați la Casa Memorială ,,Iosif Keber” din Târgu Jiu, pentru a descoperi universul artistic al pictorului Adrian Kober.

Vă așteptăm să fiți părtași la acest eveniment inedit, ce aduce în prim-plan talentul și arta inconfundabilă a unui maestru al culorilor și formelor, Adrian Kober.

Marius Stochițoiu

TAGS:

pictor

Adrian Kober

Casa Memorială

Târgu Jiu

expoziție

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General