Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Proiectul “Inel de legătură al municipiului Târgu Mureș, zona nord-vest (Sâncraiu de Mureș – Sângeorgiu de Mureș)” a fost subiectul unei dezbateri publice organizate de Asociația Zona Metropolitană la sediul Primăriei Municipiului Târgu Mureș. Evenimentul a avut loc în data de 16 iulie 2024 și a fost destinat celor interesați să-și exprime comentariile și sugestiile referitoare la proiect. Potrivit directorului executiv al Asociației, Molnar Lajos, contribuțiile sunt așteptate până pe data de 12 iulie 2024, prin e-mail la adresa [email protected].

Detalii despre traseul propus pentru inelul de legătură

Conform Studiului de Prefezabilitate, inelul de legătură va avea rolul de a facilita traficul din zona nord-vest a municipiului Târgu Mureș, conectând comunele din apropiere și reducând presiunea asupra orașului. Proiectul prevede construcția unui pod peste râul Mureș și a unei căi de acces care să lege mai multe localități din zonă.

harta No h1 tag found
No h1 tag found 3

Traseul planificat pentru inelul de legătură va porni dintr-o intersecție pe DJ 152A și va conecta diverse localități din zonă. Potrivit autorilor Studiului de Prefezabilitate, proiectul vizează și construcția unui pod peste râul Mureș, precum și a unui pasaj pentru traversarea unei linii de cale ferată. Implementarea acestui proiect este esențială pentru a susține evoluția urbanistică și accesul rapid către infrastructura medicală și turistică din zonă.

Investiția estimată și durata proiectului

Proiectul inelului de legătură este evaluat la 171,8 milioane de euro, iar costul estimativ pe kilometru se situează într-un interval comparabil cu alte proiecte similare din regiune. Durata totală de implementare a proiectului este estimată la 72 de luni, cu posibilitatea de a fi redusă printr-o gestionare eficientă a procedurilor de achiziție și execuție a lucrărilor.

traseul 1 No h1 tag found
No h1 tag found 4

Patru variante studiate pentru traseul inelului de legătură

Pe parcursul Studiului de Prefezabilitate s-au analizat patru variante pentru traseul inelului de legătură, fiecare având caracteristici și impacturi specifice. Traseul 1 a ieșit în evidență ca fiind soluția cu cel mai mic impact asupra terenurilor și a construcțiilor existente, cu un cost mai scăzut per kilometru față de celelalte variante propuse. Autorii studiului au detaliat implicatiile fiecărei variante în funcție de traseu, costuri și demolări implicate.

Proveniența traficului și concluzii ale studiului

În concluzie, inelul de legătură propus va avea ca proveniență a traficului diverse drumuri naționale și județene, iar variantele studiate vor fi evaluate în funcție de impactul asupra terenurilor, costuri și eficiența rutieră. Decizia finală asupra traseului ales va ține cont de aceste aspecte pentru a asigura o infrastructură rutieră modernă, sustenabilă și eficientă pentru zona nord-vest a municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

TAGS: inel de legatura, Targu Mures, Sancraiu de Mures, Sangeorgiu de Mures, Pănet
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General