Saturday, July 20, 2024
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

Val de căldură extremă la Moscova, cu recorduri de temperatură care sfidează iernile rusești. Deși în mod obișnuit capitala Rusiei se confruntă cu temperaturi polare, această vară a adus un fenomen neobișnuit. Miercuri, mercurul din termometre a atins 32,7 grade Celsius, depășind recordul anterior stabilit în urmă cu mai bine de un secol. Acest fenomen neobișnuit a fost înregistrat de centrul de meteorologie FOBOS, și a creat o explozie de cereri pentru aparate de aer condiționat și ventilatoare în rândul locuitorilor.

Într-o țară obișnuită cu ierni aspre, temperaturile extreme de vară au surprins pe mulți, conducând la o creștere semnificativă în consumul de înghețată și băuturi reci. Iarna, când moscoviții se luptă cu viscolele, puțini ar fi putut anticipa această căldură sufocantă. Autoritățile au fost nevoite să răspundă prompt, distribuind apă pasagerilor în metrou și trenuri în încercarea de a combate efectele nedorite ale valului de căldură.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a emis avertizări către cei peste 20 de milioane de locuitori ai zonei metropolitane să fie precauțioși și să evite expunerea prelungită la caniculă. “Temperaturile vor rămâne ridicate și în zilele următoare, urmând ca vineri să avem de a face cu furtuni și riscul de grindină”, a declarat Sobianin. Adăugând și faptul că în zilele următoare se estimează că mercurul din termometre va depăși din nou pragul critic de 30 de grade Celsius.

Recordurile de temperatură nu au fost înregistrate doar la Moscova, ci și pe coasta rusă a Pacificului și în regiuni îndepărtate în Siberia, demonstrând amploarea fenomenului neobișnuit care afectează întreaga Rusie Europeană. Cu toate că vara este de obicei un moment de temperaturi plăcute, acest val de căldură extremă a subliniat fragilitatea condițiilor meteorologice actuale și adaptarea necesară pentru a face față unor schimbări climatice aparent imprevizibile.

Acest episod de căldură extremă a generat o reacție de urgență din partea populației și autorităților, cu apeluri constante la prudență și igienă pentru a preveni efectele negative asupra sănătății. Deși Moscova a cunoscut valuri de căldură în trecut, anul acesta a adus un record neașteptat care a provocat o schimbare radicală în comportamentul și mentalitatea locuitorilor.

TAGS: căldură, temperatură, Moscova, Siberia, val de căldură

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General