Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Decizie neobișnuită în dosarul Avram Marius Gal: Instanța a dispus menținerea sechestrului asigurător pe averea sa

Instanța a pronunțat o decizie nouă și neobișnuită în dosarul Avram Marius Gal. În urma cererii DNA, sechestrul asigurător dispus asupra averii fostului membru al PSD, Avram Marius Gal, va fi menținut până la recuperarea sumei de 440.940 lei. Această sumă reprezintă o treime din profitul pe care firma urma să-l obțină din derularea unui contract privind echipamente de protecție împotriva COVID-19. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

A fost o surpriză pentru mulți oameni acest sechestru asigurător, mai ales că Avram Marius Gal a devenit cunoscut în spațiul public în urma unor acțiuni controversate. El s-a lăudat că a vândut burgeri și mici în foiță de aur la prețuri astronomice, iar acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Astfel, Avram Marius Gal a trecut pe la mai multe partide politice, încercându-și norocul în fiecare dintre ele. A fost membru al PSD, Partidului Popular Creștin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forței Democrate, PNL, PC și ALDE. Cu toate acestea, destinul l-a readus în PSD. Însă, în octombrie 2020, a fost trimis în judecată de către DNA pentru fapta sa.

Conform procurorilor, în perioada 16 – 23 martie 2020, Avram Marius Gal ar fi pretins o sumă de aproximativ 600.000 lei de la reprezentantul unei firme private. Acesta l-a lăsat să creadă că are influență asupra funcționarilor unei companii naționale și că, în schimbul banilor, ar putea să-i determine să își exercite atribuțiile de serviciu pentru ca firma să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID-19. Din acești bani pretinși, Avram Marius Gal ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei, prin intermediul unei firme de publicitate și a unei fundații care îi aparțineau, precum și bunuri în valoare de 69.940 lei. Ancheta a dezvăluit că o mare parte din acești bani ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, cum ar fi cazarea în hoteluri și achiziționarea unui autoturism de lux.

Procurorii susțin că Avram Marius Gal s-a folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat în funcțiile publice pe care le-a deținut de-a lungul anilor. Acesta ar fi creat astfel impresia că poate influența deciziile adoptate la nivelul anumitor instituții publice. Totodată, procurorii susțin că Gal ar fi încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit. Astfel, banii ar fi fost disimulați în contracte fictive de publicitate și donație, iar bunurile primite ar fi fost prezentate ca fiind plătite sau returnate.

În ceea ce privește decizia de menținere a sechestrului asigurător, aceasta este una importantă pentru justiție, deoarece are rolul de a asigura că suma de bani necesară recuperării prejudiciului va putea fi recuperată. Avram Marius Gal trebuie să răspundă pentru acțiunile sale și să-și suporte consecințele legale.

Este de așteptat ca acest dosar să continue să fie în atenția publicului și să genereze noi dezvăluiri. Toate acestea fac parte din procesul normal al justiției, care are scopul de a identifica și sancționa faptele ilegale și de a proteja interesele societății.

H2: Articole relevante:
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments