Sunday, June 23, 2024
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

UPDATE 6:15 – Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni cu Cancelarul Olaf Scholz în Germania pentru semnarea unui acord. Conferința de presă după semnarea acordului va marca importanța acestui parteneriat.

După întâlnirea în Germania, Zelenski va călători la Paris, unde va semna un parteneriat similar la Palatul Elysée. Întâlnirea cu președintele francez Emmanuel Macron va fi urmată de o conferință de presă și un dineu de lucru.

Consilierul șefului statului francez a subliniat importanța sprijinului acordat Ucrainei în fața ofensivei ruse. El a declarat că determinarea lor de a sprijini Ucraina nu a slăbit și au rezolvat să zădărnicească planurile Rusiei de a obosi și a câștiga teren.

Acordurile de parteneriat semnate în aceste întâlniri reprezintă angajamentele luate în cadrul summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023 în formatul G7.

UPDATE 5:10 – Ucraina a respins cererea Raiffeisen Bank International de a fi eliminată din lista neagră a “sponsorilor războiului”. Această decizie a condus la ruperea legăturilor bancii austriece cu Moscova, fiind una dintre cele mai importante bănci occidentale din Rusia, conform Reuters.

Instituțiile ucrainene au pus sub semnul întrebării măsurile luate de Raiffeisen Bank International pentru a se retrage din Rusia, afirmând că planurile acesteia sunt vagi și incomplete.

Aceasta crește presiunea asupra băncii austriece, care este în același timp sub presiunea liderilor politici din Ucraina și Ausria pentru a fi scoasă de pe lista sponsorilor războiului. Anterior, Raiffeisen obținuse o suspendare temporară a acestei măsuri.

Oficialii ucraineni au menționat într-o scrisoare că mai există anumite puncte în suspensie, fapt care împiedică eliminarea băncii din lista neagră. De asemenea, au precizat că nu este clar când și în ce condiții banca ar putea renunța la prezența sa în Rusia.

Raiffeisen a planificat vânzarea afacerii sale din Rusia încă din anul trecut, dar până acum nu a reușit să finalizeze acest proces.

UPDATE 4:20 – Casa Albă a confirmat că Rusia este implicată în dezvoltarea unei arme anti-satelit. Aceasta reprezintă o capabilitate nouă și periculoasă, care nu a fost încă implementată. Președintele american Joe Biden a cerut demararea unor discuții diplomatice directe cu Moscova pe această temă.

TAGS: acord, conferință de presă, Rusia, Ucraina, Paris, Palatul Elysée, Emmanuel Macron, Casa Albă, Raiffeisen Bank International
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General