Monday, May 20, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Oamenii care nu sunt familiarizați suficient cu industria auto sunt adesea ținte pentru samsarii care se ocupă cu vânzarea de mașini. Acești escroci achiziționează vehicule defecte sau chiar furate și apoi încearcă să înșele oamenii de bună credință să le cumpere. Mizează pe prețuri reduse, prezentarea atrăgătoare și dorința de a finaliza tranzacțiile în cel mai scurt timp posibil.

Un grup de pasionați de autovehicule a postat un videoclip pe YouTube în care oferă câteva sfaturi șoferilor care doresc să-și cumpere o mașină second-hand. Aceste sfaturi se bazează pe experiența personală a membrilor grupului și își propun să ajute cumpărătorii să evite potențialele înșelătorii.

Surpriză „armată” în Sectorul 5: Obuz din al Doilea Război Mondial, descoperit în apropiere de locuințe

Unul dintre indiciile care ar putea să îți dea de bănuit că este vorba de un samsar este descrierea anunțului. Escrocii vor pune o mulțime de poze, vor face descrieri detaliate și vor încerca să impresioneze potențialii cumpărători. Vânzătorul privat, în schimb, nu va fi la fel de detaliat și nu va insista pe toate aceste aspecte.

Un alt truc utilizat de escroci este acela de a cere un preț foarte avantajos pentru un anumit model de mașină. Atunci când o persoană sună interesată de mașină, vânzătorul cere un avans pentru a rezerva vehiculul. După ce primește banii, escrocii dispar și nu mai răspund la apeluri sau mesaje.

Un sfat important este de a nu plăti niciun avans înainte de a vedea mașina personal. De asemenea, este recomandat să nu cumperi o mașină de la un dealer nou pe piață, deoarece există un risc mai mare de a fi înșelat.

Pentru a evita să fii păcălit atunci când cumperi o mașină second-hand, experții recomandă să faci mai multe verificări înainte de a încheia tranzacția.

Când intră banii pe cardurile sociale în 2024? Precizări de ultimă oră de la ministrul Adrian Câciu

Iată cinci teste care te pot ajuta să cumperi o mașină bună:

  • Testul 1: Alege un dealer de încredere sau cântărește opțiunile disponibile în piață. Este important ca dealerul să aibă o reputație solidă și să nu fie o afacere recent înființată.
  • Testul 2: Compară prețurile mașinilor din aceeași categorie și verifică istoricul de service al vehiculului. De asemenea, solicită datele complete ale mașinii, inclusiv seria de caroserie și motorul.
  • Testul 3: Folosește aplicații specializate care îți pot arăta istoricul de daune al mașinii. Verifică și la Registrul Auto Român (RAR) pentru a te asigura că mașina nu are probleme ascunse și că kilometrajul său este verificat.
  • Testul 4: Realizează un drive-test pentru a observa cum se comportă mașina într-o situație de condus reală. Este recomandat să efectuezi și o verificare mecanică pentru a descoperi posibilele probleme tehnice.
  • Testul 5: Încheie un contract de vânzare-cumpărare cu persoana care a deținut anterior vehiculul. Daca cumperi de la un dealer, asigură-te că contractul include și kilometrii din bord. Dacă vânzătorul se ezită să întocmească acte sau amână acest proces, este posibil să aibă ceva de ascuns.

Pasionații de mașini mai avertizează că este important să nu cumperi mașini neînmatriculate de la samsari. Este recomandat să achiziționezi doar vehicule care au documentele necesare și sunt înregistrate la Registrul Auto Român (RAR). Astfel, te asiguri că mașina va trece testul RAR în momentul înmatriculării.

Case în Spania și Germania, mai ieftine decât o garsonieră în Berceni. Cum a luat-o razna piața imobiliară în Vest

Concluzie

Pentru a evita situațiile neplăcute și păcălitul atunci când cumperi o mașină second-hand, ar trebui să fii pregătit și să faci câteva verificări înainte de a încheia tranzacția. Asigură-te că alegi un dealer de încredere sau analizează oferta din piață, compară prețurile și fă investigații suplimentare privind istoricul și starea mașinii. Efectuează drive-teste și verificări mecanice pentru a te asigura că vehiculul se comportă corespunzător și nu are probleme ascunse. Încheie un contract de vânzare-cumpărare și asigură-te că mașina are documentele necesare și este înregistrată la RAR.

Pentru a afla informații suplimentare și a te păzi de potențiale escrocherii, poți accesa linkurile de mai jos:

industria auto, mașini defecte, samsari auto, dealer auto, mașini second-hand,

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments