Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Reacții dure au apărut în mediul online în legătură cu parcatul ilegal pe spațiul verde și pe pista de biciclete proaspăt refăcute pe Bd. Cetății din Timișoara. Utilizatorii au criticat vehement comportamentul șoferilor care distrug infrastructura nouă și ne-au împărtășit dezamăgirea lor în legătură cu lipsa poliției în zonă.

Aceste comentarii vin ca urmare a transformărilor ample prin care a trecut bulevardul în ultima perioadă. Lucrările au început în vara anului 2021 și au inclus implementarea liniilor de tramvai, asfaltarea, construirea pistelor de biciclete și amenajarea spațiului verde. Investiția totală în proiect se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro, TVA inclus.

Pentru a proteja infrastructura nouă și pentru a asigura buna desfășurare a traficului, autoritățile locale au anunțat că monitorizează constant zona și aplică sancțiuni șoferilor care parchează în mod neregulamentar. Potrivit Poliției Locale Timișoara, aceste sancțiuni pot ajunge până la 825 de lei și pot include și puncte penalizare la permis.

Autoritățile își fac datoria în aplicarea legii, însă mulți utilizatori de pe rețelele de socializare sunt frustrați că nu se aplică amenzi în fiecare zi. Aceasta a fost menționată de un utilizator care a ridicat problema parcării neregulamentare în apropierea școlii care se învecinează cu spațiul verde:

„Dimineața nu am văzut poliția acolo (vizavi e școala, traversează tot peste iarbă, doar nu-i vor amenda în fiecare zi…). După-masa a fost acum aproximativ o săptămână un echipaj, deci este oarecum sub vizor zona”

Alți utilizatori s-au arătat îngrijorați de starea instalatiilor de irigație care sunt pe spațiul verde. Aceștia au punctat că trecerea mașinilor peste acestea poate duce la deteriorarea lor și, implicit, a infrastructurii. Un utilizator a scris:

„Acolo pe spațiul verde sunt și instalațiile de irigație (țevi, aspersoare). Odată ce treci cu mașina peste ele, e posibil să se deterioreze. Ăștia suntem…”

Mai mult decât atât, un alt utilizator a comparat șoferii care parchează pe spațiul verde cu bizoni, subliniind lipsa de respect față de munca depusă de autorități în amenajarea noii infrastructuri:

„Plin de BIZONI!”

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara susțin că iau măsuri de sancționare în astfel de cazuri și că se pot sesiza situații de parcări neregulamentare la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.256.112. De asemenea, în cadrul patrulărilor efectuate în zonă, au fost identificate și sancționate două persoane care au parcant neregulamentar pe Bd. Cetății.

Pentru a proteja noile investiții și a asigura ordinea în trafic, este necesar ca șoferii să respecte regulile de circulație și să parcheze doar în locurile special amenajate. Autoritățile sunt hotărâte să asigure un mediu urban modern și civilizat în care toți cetățenii să se bucure de infrastructură de calitate.

Pentru a afla mai multe informații despre această problemă, puteți accesa articolul original aici.

TAGS: parcare ilegala parcare spatiul verde pista biciclete infrastructura urbana insula de verde
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General