Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Scandalul detergentului contrafăcut din Vâlcea a ajuns în atenția autorităților judiciare. Două persoane, soț și soție, din acest județ sunt cercetate penal la Alba Iulia pentru că au vândut în cantități considerabile produse de curățat falsificate prin intermediul anunțurilor online. Această acțiune ilegală a fost descoperită și investigată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu sprijinul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

În data de 14 februarie 2024, au avut loc trei percheziții în cadrul acestui dosar. Potrivit IPJ Alba, întreaga operațiune a vizat activitățile infracționale de punere în circulație a unui produs care prezintă o marcă similară sau identică cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Cu ajutorul anunțurilor postate pe internet, cei doi afaceriști, un cuplu din comuna Budești, județul Vâlcea, în vârstă de 33 și, respectiv, 26 de ani, au comercializat detergent și alte produse de îngrijire care pareau a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că această activitate ilegală s-a desfășurat în perioada octombrie 2023 – februarie 2024. Cuplul de infractori vindea aceste produse falsificate la prețuri mult mai mici decât cele ale produselor originale. Astfel, consumatorii care au fost atrasi de prețurile atractive au ajuns să achiziționeze detergent și produse de îngrijire care purtau însemnele unor mărci celebre, dar care sunt susceptibile de a fi contrafăcute.

Acțiunea de căutare și descoperire a produselor contrafăcute s-a derulat în mai multe locații. Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul cuplului din județul Vâlcea și, de asemenea, la două imobile din localitățile Câlnic și Săsciori, județul Alba, care aparțin unor rude ale celor doi infractori. în urma acestor percheziții, au fost identificate un numar de 90 de recipiente care conțineau 405 litri de detergent lichid și 3,6 litri de șampon cosmetic. Acestea au fost confiscate în scopul continuării cercetărilor și obținerii de dovezi clare în acest caz spinoas.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea au fost prezenți și au oferit sprijin colegilor din Alba Iulia. Conjunctura a fost susținută și de către Direcția Operațiuni Speciale, care face parte din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În acest fel, forțele de ordine au reușit să pună sub acuzare cei doi infractori și să descopere cantități semnificative de produse contrafăcute care erau pregătite să fie puse în circulație.

Acest caz de comercializare a detergentului contrafăcut pune în lumină cât de importantă este vigilanța consumatorilor și a autorităților în ceea ce privește protecția împotriva produselor falsificate. Consumatorii trebuie să fie conștienți de faptul că achiziționarea unui produs aparent ieftin poate avea repercusiuni grave asupra sănătății și siguranței lor. De aceea, este necesar să fie extrem de atenți și să cumpere produse doar din surse de încredere și de la comercianți autorizați.

Este deosebit de important sa fim cu bagare de inima, orice produs cu emblema marcii insemnate cu caracter de incredere. Mai mult decat atat consumatorii trebuie sa fie si extrem de atenti, verificand marca impusa conformitudinea cu imaginea logo-ului care promoveaza produsul. In acest sens, este de dorit ca aceștia să recunoască semnele distinctive ale produselor autentice, să știe cum arată ambalajele originale, să verifice etichetele și să fie atenți la orice discrepantă care ar putea indica o falsificare.

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Comerciale în domeniul Produselor cu Caracter Legal, in urma acestei mediatizari attente, ia foarte in serios standardele pe care le impune pe piata. Acest lucru demonstreaza ca produsele contrafacute sunt o afacere care inflentiaza negativ comertul si bunastarea fermierilor onesti.

Prin stabilirea unor standarde exigente, putem garanta consumatorilor noștri siguranță și calitate. De aceea, este foarte important ca toate persoanele implicate în acest domeniu să lucreze împreună pentru a combate eficient producția și comercializarea de produse contrafăcute. Unul dintre cele mai importante aspecte în această luptă este conștientizarea publicului în ceea ce privește riscurile și consecințele achiziționării de produse falsificate.

Criticii spun ca comercianti care nu prea au o sursa legala si nu au voie sa vanda anumite produse le contacteaza pe paginile din retelele sociale pe cei care vor sa le cumparare prin intermediul unor feluri diferite de modalitatile care sunt strecurate ulterior, ca cel care doreste sa cumpere, sa nu fie decelabil de catre organele in drept, si deci comertul le infractorii nu se opreste . Daca produsul este impachetat frumos incearca sa verifice eticheta.

In concluzie insa, fiecare din noi ar trebui sa invete sa protejeze sanatatea noastra si a familiilor noastre prin insusi eliberarea pietei de astfel de afaceri ilegale.

TAGS: Detergent contrafacut
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments