Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

O delegație de turiști ruși, însoțită de presa de stat, a vizitat recent Coreea de Nord în cadrul unui sejur de patru zile. Potrivit informațiilor furnizate de Gazeta și agenția de stat RIA Novosti, acesta a fost cel mai mare grup de turiști străini care a vizitat vreodată țara.


Turiștii ruși au avut ocazia să exploreze principalele atracții ale Phenianului, precum Piața Kim Il Sung și monumentul soldaților sovietici eliberatori. De asemenea, ei au avut parte de o experiență de relaxare și distracție la stațiunea de schi Masikren, situată în apropiere de capitala nord-coreeană.


Autoritățile din Primorski Krai, sud-estul Rusiei, au organizat și coordonat această vizită și au observat că interesul turiștilor ruși pentru stațiunea Masikren a crescut în ultima perioadă. Aceasta se datorează faptului că infrastructura locală este comparabilă cu cea europeană, ceea ce face din acest loc o variantă atrăgătoare pentru cei care doresc să practice sporturile de iarnă și să petreacă timp în mijlocul naturii.


masikren No h1 tag found
Stațiunea Masikren

Pe lângă vizitele turistice și activitățile de relaxare, turiștii ruși au avut ocazia să vadă și „șantierul zonei de agrement special pentru turiștii ruși” care este în construcție în Phenian. Potrivit informațiilor, zona turistică Wonsan-Kalma va include în viitor 17 hoteluri, 37 de restaurante, 29 de magazine și o plajă luxoasă de 4 kilometri. Proiectul este planificat să fie finalizat în următorii doi ani, oferind astfel ulterior turiștilor ruși un loc atractiv în care să își petreacă vacanțele.


Turul celor 98 de turiști ruși în Coreea de Nord a avut un cost de aproximativ 67.500 de ruble, echivalentul a aproximativ 750 de dolari americani. Aceasta a inclus cazarea pentru trei nopți și transportul în timpul șederii. Turiștii ruși s-au arătat mulțumiți de experiența lor și au declarat că de mult timp visa să viziteze această țară închisă și misterioasă pentru mulți.


Agenția de Cooperare Internațională Primorie a promis că următorul tur, denumit „turul de primăvară”, va include, pe lângă Phenian, vizite în munții Kumgangsan și Myohyangsan, precum și la plajele din Zona Economică Liberă Rason. Astfel, turiștii ruși vor avea ocazia să exploreze și alte zone pitorești și interesante din Coreea de Nord în viitoarele lor călătorii.


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, împreună cu ministrul apărării, a vizitat Phenianul în octombrie 2023. După această vizită oficială, Lavrov a lăudat relațiile de cooperare din ce în ce mai intense între Rusia și Coreea de Nord. Liderii celor două țări, președintele Vladimir Putin și președintele Kim Jong-un, și-au consolidat relațiile diplomatice și au demonstrat dorința de a promova schimbul cultural și turistic între cele două țări.


Deși Coreea de Nord este cunoscută pentru politicile sale restrictive și pentru faptul că a rămas o țară închisă mult timp, în ultimii ani s-a observat o deschidere treptată către turism. Conform informațiilor apărute în presa occidentală la începutul acestui an, se pare că Rusia a cumpărat rachete balistice din Coreea de Nord, ceea ce sugerează existența unor interese reciproce în diverse domenii de colaborare.


În concluzie, vizita recentă a turiștilor ruși în Coreea de Nord reprezintă o dovadă a interesului crescut al acestora pentru a explora această țară exotică. Odată cu dezvoltarea infrastructurii și creșterea relațiilor diplomatice și comerciale între Rusia și Coreea de Nord, se preconizează o creștere a numărului de turiști ruși care vor alege această destinație în viitorul apropiat.


Foto: gazeta.ruTAGS: Presa rusă, turiști, Rusia, Coreea de Nord, Phenian, Masikren, Wonsan-Kalma, turism
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments