Friday, May 24, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Recalcularea punctelor de pensie va aduce modificări semnificative pentru beneficiarii sistemului de pensii. Deși sumele primite lunar nu vor scădea, indexarea pensiilor cu rata inflației se va face acum raportat la noile sume, care vor fi mai mici decât cele anterior calculate. Această schimbare a stârnit numeroase discuții și neliniști printre pensionari, dar autoritățile încearcă să liniștească spiritele.

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a ținut să sublinieze că nicio pensie nu va fi diminuată în urma acestor recalculări. Chiar dacă noua formulă de calcul rezultă un număr de puncte mai mic decât suma plătită în prezent, există reglementări legale care asigură că beneficiarii vor păstra cuantumul cel mai avantajos al pensiei. Astfel, pensiile vor fi ajustate la noile punctaje, dar cu sumele deja aprobate și plătite inițial.

Pentru a clarifica situația, reporterii Realitatea Plus au pus întrebări președintelui Casei de Pensii. Aceștia au dorit să afle dacă cei care primesc în prezent o anumită sumă de bani, de exemplu 2.300 de lei, vor rămâne cu aceeași sumă și după recalculare. Răspunsul a fost unul afirmativ, Daniel Baciu precizând că cei în cauză vor beneficia de majorarea punctului de pensie aplicată de la începutul anului.

O altă preocupare a pensionarilor este legată de majorările ulterioare și de indexarea pensiilor. Potrivit lui Baciu, orice majorare ulterioară se va aplica în funcție de punctajul recalculat al pensiei. Astfel, chiar dacă cuantumul pensiei rămâne neschimbat, eventualele creșteri vor fi acordate la noile punctaje, oferind astfel o compensație pentru inflație și recalculare.

Este important de menționat că aceste recalculări ale punctajelor de pensie nu vor afecta niciun beneficiar în sensul reducerii sumelor primite. Cu toate acestea, există o îngrijorare din partea celor care consideră că pensiile lor vor fi înghețate pentru o perioadă de timp. În acest sens, Daniel Baciu a asigurat că, deși majorările ulterioare se vor baza pe punctajul recalculat, cuantumul pensiei rămâne același în plată.

TAGS: recalcularea pensiilor, Daniel Baciu, indexarea pensiilor
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments