Monday, May 20, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

Un proiectil de la al Doilea Război Mondial a fost descoperit într-o grădină din Sectorul 5 al Capitalei, în timp ce angajații Primăriei Sectorului 5 efectuau lucrări de reamenajare a spațiilor verzi. Descoperirea a declanșat o serie de măsuri de siguranță, iar poliția locală a fost chemată să păzească zona până la sosirea specialiștilor.

Descoperirea surprinzătoare din zona Dumbrava Nouă

Proiectilul a fost găsit în grădina unui bloc din zona Dumbrava Nouă în timpul lucrărilor de reamenajare a spațiilor verzi. Angajații Primăriei Sectorului 5 au alertat imediat autoritățile și au luat măsuri de securitate pentru a evita eventualele pericole.

Echipaje de geniști și forțe de ordine care au experiență în astfel de situații au fost chemate la fața locului pentru a se ocupa de proiectilul descoperit. Poliția locală a fost responsabilă cu paza zonei până la sosirea specialiștilor, iar Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca zona să fie balizată pentru a evita orice fel de accidente.

Reacții și măsuri de siguranță

Echipaje de la Ordine Publică și Circulație din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 au fost trimise la fața locului pentru a monitoriza zona și a asigura siguranța cetățenilor. De asemenea, au fost solicitate și echipaje ale Poliției Naționale pentru a sprijini intervenția.

Situația a fost anunțată și prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, astfel încât cetățenii să fie informați și să poată lua măsurile necesare în caz de pericol. Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 5, situația este sub control și nu există motive de îngrijorare.

Găsirea proiectilelor neexplodate în România

Astfel de descoperiri nu sunt neobișnuite în România, chiar și după 80 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Un exemplu recent în acest sens este descoperirea a peste 50 de proiectile neexplodate într-o curte din județul Cluj.

Muncitorii care lucrau la rețeaua de apă din comuna Baciu, lângă Cluj-Napoca, au descoperit aceste proiectile cu calibru de 82 de milimetri și au alertat imediat autoritățile. Echipa de pirotehniști de la ISU Cluj a intervenit de urgență și a asigurat eliminarea în condiții de siguranță a proiectilelor.

Este norocul că muncitorii nu au manevrat proiectilele și au sunat imediat la 112 pentru a solicita intervenția specialiștilor. Astfel, o tragedie a fost evitată și toți cei implicați au scăpat teferi.

Măsuri de siguranță în cazul descoperirii proiectilelor neexplodate

Autoritățile recomandă ca în cazul descoperirii unor proiectile neexplodate să nu se atingă, să nu se lovească sau să se miște acele obiecte. De asemenea, nu este permis să se introducă proiectilele în foc sau să se demonteze focoasele.

Specialiștii ISU avertizează și cu privire la pericolul de a permite copiilor să se apropie de proiectilele neexplodate. Este extrem de important să se sune de urgență la 112 și să se aștepte intervenția specialiștilor în astfel de situații.

Concluzie

Descoperirea proiectilului din al Doilea Război Mondial într-o grădină din Sectorul 5 al Capitalei demonstrează încă o dată că România se confruntă în continuare cu probleme de securitate generată de munițiile neexplodate. Este important ca autoritățile să ia măsuri adecvate pentru a asigura siguranța cetățenilor și a evita astfel de incidente.

Tags:

proiectil, război mondial, Primăria Sectorului 5, proiectile neexplodate

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments