Friday, June 21, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Vladimir Putin declară că preferă ca Joe Biden să fie președintele SUA, în locul lui Donald Trump

Intr-un interviu acordat jurnalistului rus Pavel Zarubin de la VGTRK, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că Moscova îl preferă pe Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite după alegerile din acest an, în locul lui Donald Trump. Putin a subliniat că Biden este o persoană mai experimentată și previzibilă, fiind un politician de formație veche. Cu toate acestea, el a menționat că Rusia va lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere.

Putin a fost întrebat și despre știrile legate de sănătatea lui Biden. El a explicat că acestea sunt rezultatul campaniei politice și electorale din Statele Unite, menționând că nu consideră corect să se amestece în acest proces. Președintele rus a continuat prin sublinierea faptului că nu este medic și că nu se consideră îndreptățit să facă comentarii în această privință. El a susținut că este mai important să ne concentrăm asupra poziției politice a liderului și să evaluăm acțiunile și deciziile pe care le ia.

În timpul interviului, Putin a vorbit și despre ultima lor întâlnire cu Joe Biden, care a avut loc în iunie 2021, la Geneva. De atunci, cei doi lideri s-au sunat de mai multe ori. Putin a menționat că nu-și amintește exact când a vorbit ultima dată cu Biden, dar a subliniat că discuția a avut loc înaintea începerii unei operațiuni militare speciale. Putin a dezvăluit că i-a spus lui Biden că susținerea acțiunilor din Ucraina reprezintă o mare greșeală de proporții istorice și că aceste acțiuni îndepărtează Rusia.

Este demn de menționat că, înainte de invazia rusă în Ucraina, pe 21 februarie 2022, președintele francez Emmanuel Macron a invitat atât pe Putin, cât și pe Biden să participe la un summit de securitate în Europa. Această invitație a fost acceptată de amândoi lideri.

Interviul a fost prilejuit de Tucker Carlson, un jurnalist american, care l-a intervievat pe Vladimir Putin și l-a întrebat despre relația sa cu Biden. Putin a răspuns că nu-și mai amintește exact când a vorbit ultima dată cu liderul american, dar a subliniat că i-a atras atenția asupra greșelii pe care o face prin susținerea acțiunilor din Ucraina.

Acțiunile lui Joe Biden și poziția Rusiei

Putin a fost clar în ceea ce privește poziția Rusiei față de acțiunile administrației conduse de Joe Biden. El a afirmat că consideră poziția actualei administrații drept extrem de nocivă și eronată. Cu toate acestea, lui Putin i-a fost oferită o oportunitate de a discuta despre această situație cu Biden în trecut.

Așadar, în concluzie, relația dintre Putin și Biden rămâne una complexă și plină de tensiuni. Deși Putin declară că îl preferă pe Biden în funcția de președinte al SUA, este clar că Rusia se confruntă cu unele neînțelegeri și dezacorduri cu administrația condusă de acesta. Summitul de securitate propus de președintele francez Emmanuel Macron poate oferi o oportunitate de dialog îmbunătățit între cei doi lideri.

Resurse suplimentare

Pentru mai multe informații despre Vladimir Putin și Joe Biden, puteți accesa site-ul nostru oficial și căuta articole relevante și materiale informative. Vă invităm să fiți la curent cu cele mai noi dezvoltări și evenimente din lumea politică internațională.

TAGS:

Vladimir Putin, Joe Biden, președintele SUA, Moscova, Donald Trump, alegeri, Rusia, politician, campanie electorală, știri, administrație, Ucraina.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General