Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Judecătoarea Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, a primit o sancțiune din partea Consiliului Superior al Magistraturii, constând în diminuarea salariului cu 25% pentru un an de zile. Decizia a fost pronunțată de instanța supremă în data de 12 februarie 2024 și este definitivă.

Motivul acestei sancțiuni îl constituie întârzierile în soluționarea dosarelor, iar acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei a fost inițiată de Inspecția Judiciară. Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat această acțiune disciplinară la data de 28 iunie 2023.

Dumitru Dragomir și Leonardo DiCaprio au fost implicați într-un scandal uriaș pe aeroport. Cei doi au avut un conflict care ar fi fost aproape să escaladeze într-o bătaie fizică. Mai multe detalii despre acest incident pot fi găsite în articolul aici.

În urma sancțiunii primite, judecătoarea Cristina Coarnă a atacat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii la instanța supremă, însă nu a reușit să obțină câștig de cauză. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de judecătoare în dosarul nr. 10/J/2023.

Judecătoarea Cristina Coarnă a devenit cunoscută la nivel național datorită hotărârilor și motivărilor sale controversate. Un exemplu în acest sens constă în motivarea eliberării din arest preventiv a unui bărbat condamnat ulterior la ani grei de închisoare pentru viol și lipsire de libertate. Judecătoarea a argumentat că faptele acestuia, deși reprobabile, nu au fost suficient de grave încât să genereze proteste de stradă.

Instanța de fond a considerat că un atentat terorist sau un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive. Însă, în cazul bărbatului condamnat pentru viol, judecătoarea a apreciat că faptele sale nu au generat o reacție a societății, nu au existat proteste sau ieșiri în stradă, motiv pentru care eliberarea din arest a fost considerată justificată.

Pentru a susține argumentul său, judecătoarea Coarnă a făcut o comparație cu faptele infracționale de o gravitate mai mare, precum genocidul sau atentatele teroriste, unde arestul preventiv nu mai constituie o măsură aplicabilă. Aceasta a plasat bărbatul la domiciliu în arest pentru o perioadă de 60 de zile.

Însă, decizia judecătoarei de a elibera acest bărbat din arest a fost întoarsă de Tribunalul Brăila, care a menținut arestul preventiv în cazul acestuia, având în vedere gravitatea deosebită a faptelor comise.

Gheorghe Dima, în vârstă de 32 de ani și din județul Bacău, a fost condamnat de Judecătoria Brăila la o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate. Decizia nu este definitivă și a fost pronunțată pe 29 decembrie 2021.

Instructorul de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani, a fost în centrul atenției. Clubul sportiv a reacționat în legătură cu aceste acuzații. Mai multe detalii pot fi găsite în articolul aici.

Inculpatul este asociat cu comuna Izvorul Berheciului, județul Bacău, și a fost în trecut concubinul surorii victimei, o copilă în vârstă de doar 13 ani. Timp de 8 luni, bărbatul a răpit-o pe fată și a violat-o în repetate rânduri, conform informațiilor furnizate de Adevărul. Purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila a declarat la momentul respectiv că bărbatul și-a abuzat puterea asupra minorei, profitând de incapacitatea acesteia de a se apăra și a-și exprima voința.

Judecătoarea Cristina Coarnă a pronunțat o altă decizie controversată în decembrie 2019, când a plasat în arest la domiciliu un suspect de tâlhărie, acuzat că a smuls lanțurile de la două femei pe stradă. Motivarea judecătoarei a fost că individul a săvârșit faptele fără a exercita violență.

În universitatea din București, căminele de la Grozăvești au devenit scene ale unor adevărate coșmaruri pentru studenți. Acestea sunt afectate de o invazie de ploșnițe, gândaci și șoareci

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General