Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Olanda se alătură coaliției militare pentru consolidarea capacităților de drone ale Ucrainei în războiul cu Rusia

Olanda a anunțat că se va alătura unei coaliții militare formată din alți aliați, inclusiv Marea Britanie, care va sprijini Ucraina în furnizarea de tehnologie avansată pentru drone și în consolidarea capacităților ofensive în lupta împotriva Rusiei. Ministrul olandez al apărării, Kasja Ollongren, a făcut acest anunț miercuri, 14 februarie, într-un interviu acordat agenției Reuters.

Acest angajament al Olandei vine ca o adiție la sprijinul acordat deja de către țară prin furnizarea de avioane de luptă F-16, artilerie, muniție și sisteme de apărare antiaeriană către Kiev.

Pentru Olanda, acest sprijin suplimentar poate implica costuri adiționale în afara celor 2 miliarde de euro deja alocate până în 2024. Ministrul Ollongren a menționat că această decizie a fost luată înaintea reuniunii miniștrilor apărării din cadrul NATO, care a avut loc la Bruxelles în acele zile.

Explicând motivele deciziei, ministrul a subliniat importanța dronelor în contextul actual al războiului și nevoia de a crește producția și de a furniza Ucrainei cea mai recentă tehnologie. Ollongren a adăugat că Olanda se alătură coaliției de drone lansată de Ucraina împreună cu Letonia și alte țări, pentru a îndeplini aceste obiective.

Anunțul participării Marii Britanii la acest proiect a fost făcut deja de către Ministerul ucrainean al Apărării luna trecută.

Utilizarea dronelor a devenit esențială atât pentru Ucraina, cât și pentru Rusia, în strategiile lor militare, mai ales în ceea ce privește recunoașterea și lovirea țintelor. Aceasta se datorează costului relativ scăzut al acestor dispozitive.

Ambele părți folosesc în prezent mii de drone mici și ieftine, care au fost inițial construite pentru entuziaști și piloți de curse, pentru a efectua supravegheri și atacuri pe teren. În plus, au început să se dezvolte și flote de drone mai mari, care pot zbura pe distanțe mai mari și pot transporta echipamente mai avansate.

Atât Marea Britanie, cât și Olanda au jucat deja un rol important în sprijinirea Ucrainei în dezvoltarea capacitaților sale de drone.

Prin formarea acestei coaliții, se va reuși o conexiune între diferitele activități susținute separat de fiecare țară într-o singură entitate capabilă să răspundă noilor cerințe ale Ucrainei. Această coaliție va avea capacitatea de a se adapta schimbărilor tactice de război ale Kievului și va furniza suportul necesar în cel mai scurt timp posibil.

Ministrul olandez al apărării, Kasja Ollongren, a subliniat că Olanda va contribui la această coaliție prin intermediul sectorului comercial, aducând înălțimea tehnologiei și expertiză specializată. Cu toate acestea, ea a refuzat să ofere detalii tehnice sau financiare în ceea ce privește acest sprijin suplimentar.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia: RAZBOI UCRAINA-RUSIA

TAGS: Olanda, coaliție, militară, Ucraina, drone, Rusia, Marea Britanie, capacități ofensive, tehnologie avansată, apărare, NATO, costuri suplimentare, aliați, flotă de drone, expertiză, sectorul comercial
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General