Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Circulația pe podul provizoriu de la Milișăuți a fost întreruptă total, miercuri, 14 februarie, din cauza avariilor produse de apele râului Suceava. Podul a fost afectat de viitură, iar Direcția de Drumuri și Poduri (DRDP Iași) a luat măsuri urgente pentru a remedia pagubele.


Din cauza creșterii debitului râului Suceava ca urmare a precipitațiilor din cursul nopții, circulația pe podul alternativ de la Milișăuți, din județul Suceava, a fost închisă. DRDP Iași a anunțat că, împreună cu constructorul variantei provizorii, se va lucra în regim de urgență la remedierea avariilor.


DRDP Iași a transmis că lucrările de readucere a podului la starea inițială vor fi executate de constructorul care a amenajat varianta provizorie, în baza garanției oferite prin contract. Astfel, podul va fi reparat și va putea fi redeschis pentru circulație în cel mai scurt timp posibil.


În ciuda avariilor produse de apele râului Suceava, activitatea pe șantierul de reabilitare a podului peste râul Suceava de la Milișăuți nu este afectată. Lucrările de reabilitare vor continua conform planului stabilit anterior, iar termenele vor fi respectate.


Pentru a fluidiza traficul și a asigura accesibilitatea pentru riverani, Poliția a stabilit rute alternative pentru circulația grea și ușoară. Astfel, traficul ușor destinat riveranilor este deviat pe rutele locale, în timp ce traficul greu este direcționat pe rutele alternative stabilite în momentul începerii lucrărilor la podul de la Milișăuți.


Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt următoarele:


  • Milișăuți – Rădăuți și retur: DN 2H, km 0+000 inters. DN 2, km 457+100, Iacobești – DN 2 (Românești – Bălcăuți) – inters. DN 2, km 471+785 cu DN 17A, km 83+315 – Bălcăuți – DN 17A (Dornești – Rădăuți)
  • Solca – Rădăuți – Suceava și retur: DN 2K (Solca – Milișăuți) inters. DN 2H, km 7+000 – DN 2H (Milișăuți – Rădăuți) – DN 17A (Dornești – Bălcăuți) – DN 2 (Bălcăuți – Românești – Suceava)

DRDP Iași a reafirmat importanța securității rutiere și a asigurării unui acces facil pentru toți participanții la traficul rutier. Echipa de lucru va depune toate eforturile necesare pentru a finaliza în timp util lucrările de remediere a avariilor și a redeschide podul de la Milișăuți pentru toți șoferii.


Taguri: Circulație întreruptă, Râul Suceava, Pod avariat, Drumuri și Poduri, Rute ocolitoare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General