Friday, June 21, 2024
HomeSanatateNo h1 tag found

No h1 tag found

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, a reacționat ironic la declarațiile premierului Marcel Ciolacu, care a exprimat nemulțumirea față de numărul mare de concedii medicale acordate pentru “dureri de spate” și “răceală”. Medicul a sugerat că sindromurile febrile ar trebui excluse de pe lista de urgențe, deoarece mișcările repetate degajă energie, iar pacienții cu frisoane pot fi considerați o sursă ecologică.

“Înțeleg că domnul Prim-ministru dorește să modifice legislația privind concediile medicale și definiția și codificarea urgențelor, pentru a preveni acordarea concediilor celor care suferă de hernie de disc sau gripă. Vă recomand să excludeți în mod serios sindroamele febrile de pe lista urgențelor medicale și chirurgicale, deoarece mișcările repetate degajă energie, iar angajații cu frisoane pot fi considerați o sursă ecologică”, a scris medicul Sandra Alexiu pe Facebook.

Aceasta continuă tonul ironic al mesajului, adăugând și o referire la energia verde: “Astfel, vom fi și noi în rând cu energia verde și vom economisi și banii aferenți concediilor medicale”.

“În cele din urmă, vom putea acorda concedii medicale celor sănătoși, chiar și pentru 14 zile, așa cum s-a întâmplat în timpul pandemiei, deoarece ei nu degajă nimic”, a mai adăugat medicul.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat marți că au fost acordate 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate și 187.000 de concedii medicale pentru strănut și răceală, exprimându-și nemulțumirea privind faptul că pentru astfel de afecțiuni se acordă concedii medicale care ar trebui scutite de impozit, în cazul în care acest lucru va fi aprobat și de Camera Deputaților.

TAGS: dureri de spate, răceală, scutire de impozit, concedii medicale, hernie de disc, energie verde, Camera Deputaților
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General