Monday, June 24, 2024
HomePoliticaNo h1 tag found

No h1 tag found

Titlu: AUR își mărește numărul de membri cu 150 de persoane din PSD și PNL

Cei de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au anunțat că au reușit să racoleze peste 150 de membri din cadrul partidelor PSD și PNL, oameni care dețin funcții în administrația locală. Această acțiune a fost organizată în semn de protest față de negocierile pentru comasarea alegerilor. AUR a făcut acest anunț într-o zi specială, de Ziua Îndrăgostiților, pentru a le transmite un mesaj puternic cuplului Nicu-Marcel, care deține un mandat important în politică. Conferința de presă susținută de AUR a avut loc în fața Parlamentului și a adunat mulți reprezentanți ai partidului.

În cadrul acestei adunări, reprezentanții AUR au subliniat faptul că acei membri ai PSD și PNL care s-au alăturat lor nu au devenit încă oficial membri AUR din cauza riscului de a-și pierde mandatul în cazul unei adeziuni prea timpurii. Cu toate acestea, atunci când se va stabili data alegerilor, acești primari, viceprimari și consilieri locali și județeni vor semna o adeziune oficială către partidul AUR. Pentru a arăta importanța acestui demers, s-a menționat că PNL a reacționat imediat prin demiterea consilierilor de la Sectorul 3, iar consilierii de la Sectorul 1 PNL și-au dat demisia. Situația este una extrem de tensionată, iar George Simion, președintele AUR, a subliniat că partidul se luptă împotriva baronilor locali și că preia această misiune în cazul în care PNL sau PSD, în funcție de județ, nu mai reprezintă o opoziție reală pentru aceștia.

George Simion a declarat în cadrul conferinței de presă: “Oamenii ăștia nu sunt membri AUR acum pentru că își pot pierde mandatul. Când se stabilește data alegerilor vor semna o adeziune pentru partidul AUR. Sigur că PNL, speriat, i-a demis pe consilierii de la Sectorul 3. Sigur că oameni cu demnitate, consilierii de la Sectorul 1 PNL și-au dat demisia, dar situația este explozivă. Dacă hoțul Virgil s-a lăudat că ne-a luat organizații fictive în Mehedinți, noi venim în fața voastră să arătăm că AUR se va lupta cu baronii locali. Și dacă PNL sau PSD, în funcție de județ, au încetat să fie opoziție la acești baroni locali, vom prelua noi această misiune. Sigur că ne-am fi dorit să se respecte Constituția și legile țării. Ne-am fi dorit ca alegerile să fie la termen. Suntem pregătiți și dacă nu sunt la termen aceste alegeri”.

În plus, președintele AUR a anunțat că în perioada următoare se așteaptă ca și mai mulți membri ai PNL și PSD să se alăture partidului. Acest fapt demonstrează că Alianța pentru Unirea Românilor își consolidează constant poziția și își mărește baza de susținători, atrăgând persoane dezamăgite de politicile și măsurile luate de celelalte formațiuni politice.

Unul dintre principalele obiective ale AUR este să se pregătească pentru alegerile locale și să facă față provocărilor pe care le implică acest proces electoral. Partidul se declară pregătit să se angajeze în lupta împotriva corupției locale și să ducă o campanie electorală bazată pe principii solide. De asemenea, aceștia își propun să strice majoritățile actuale din Consiliile Locale și Județene, urmărind să creeze un echilibru și să oprească practicile necinstite ale baronilor locali.

Pentru a-și demonstra hotărârea și a atrage atenția asupra problemelor pe care le consideră semnificative, AUR organizează astăzi, la ora 14, un protest în fața Autorității Electorale Permanente (AEP). Această instituție a intrat în atenția Alianței din cauza unor măsuri nelegale și periculoase pentru democrație care au fost analizate în cadrul acesteia.

AUR protestează împotriva proiectului de comasare a alegerilor, dar și împotriva unei decizii care vizează interzicerea votului în Diaspora pentru cei care nu au reședință acolo. Partidul argumentează că românii au dreptul să voteze oriunde, în orice țară, indiferent de reședința lor. Prin aceste decizii, potențialii alegători din Diaspora ar fi limitați și ar fi impuși unei restricții inutile în exercitarea dreptului lor democratic de a-și alege reprezentanții. AUR consideră că aceste măsuri sunt îndreptate împotriva principiilor fundamentale ale democrației și că trebuie luate măsuri pentru a le schimba.

De asemenea, AUR a adus în atenție și modificările rapide pe care AEP le-a făcut în regulament înainte de alegeri, astfel încât să își încadreze oamenii loiali în funcțiile de conducere și să pregătească terenul pentru eventuale fraude electorale. În plus, se discută despre externalizarea serviciilor de IT din cadrul AEP, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra desfășurării corecte și transparente a procesului electoral.

Președintele AUR, George Simion, a declarat: “Miza este mare, se lucrează de zor sub conducerea domnului Greblă, noi la ora 14 vom fi acolo”. Acest anunț vine în contextul în care AUR dorește să demonstreze că este un partid activ, implicat și hotărât să își apere valorile și să lupte pentru democrație.

TAGS: 1. AUR 2. PSD 3. PNL 4. alegeri 5. baroni locali 6. democrație 7. vot 8. Diaspora 9. AEP 10. fraude electorale
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General