Sunday, April 21, 2024
HomePoliticaNo h1 tag found

No h1 tag found

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit colegilor din partidul său, conform unor surse, planurile și calculele referitoare la negocierile cu PNL. Potrivit acestor calcule, PSD nu este dispus să susțină un candidat al PNL la alegerile prezidențiale în schimbul funcției de premier sau de primar general. Marcel Ciolacu pare să fi pus la cale un plan ingenios prin care PNL să fie constrâns să accepte oferta PSD. Potrivit informațiilor, PNL ar fi blocat într-un călcâi deoarece, în orice caz, fie Gabriela Firea, fie Nicușor Dan, membri ai PSD, ar câștiga Primăria Capitalei, excludând astfel posibilitatea ca un candidat din tabăra liberală să obțină succesul.

Mai mult decât atât, premierul a sugestinat că PNL nu va avea altă opțiune decât să formeze o majoritate politică cu PSD și să depindă astfel de acest partid, conform surselor. Liberalii nu iau în considerare posibilitatea ca o coaliție să susțină un candidat unic în alegerile prezidențiale, nici în prezent, nici după alegerile europarlamentare, conform unor surse liberale, acestea mai precizând că PNL va prezenta un candidat propriu pentru prezidențiale. În schimb, PSD ar fi solicitat susținerea lui Marcel Ciolacu pentru alegerile prezidențiale în schimbul fuziunii alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Conform informațiilor obținute din surse, premierul Marcel Ciolacu a făcut cunoscute calculele și strategiile de negocieri ale PSD într-o ședință cu colegii din partid. Se pare că aceste calcule au avut la bază un plan cu totul remarcabil, prin care PNL să se simtă constrâns să accepte propunerile PSD și să renunțe la susținerea propriului candidat la alegerile prezidențiale. De asemenea, conform acestor informații, separe că PNL se află într-o poziție dificilă și că nu are posibilitatea de a forma o majoritate politică fără sprijinul PSD. Prin urmare, acest partid ar ajunge, în mod inevitabil, să depindă de PSD și de deciziile acestuia.

Potrivit liderului PSD, nu există nicio posibilitate ca PNL să câștige Primăria Capitalei, dacă Gabriela Firea sau Nicușor Dan, ambii din PSD, se vor înscrie în cursa electorală. Aceasta ar însemna că PNL este prins în “menghină” și nu are șanse reale de a obține puterea în București. Este clar că PLN nu dorește să renunțe la șansa de a avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale, în ciuda solicitărilor PSD.

Informațiile obținute din surse consemnează faptul că PSD a pus ca condiție pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale susținerea lui Marcel Ciolacu pentru alegerile prezidențiale. Acest lucru demonstrează importanța și influența pe care acest lider o deține în partidul său și în căderea negocierilor dintre PSD și PNL. Cu toate acestea, liberalii susțin că nu iau în considerare o candidatură unică a coaliției la alegerile prezidențiale, deci PNL va înainta propriul candidat în acest scrutin. Cu toate acestea, potrivit surselor, PNL se confruntă cu dificultăți în a negocia și a construi o majoritate politică fără sprijinul PSD.

Pentru mai multe informații, puteți accesa sursa originală aici.

TAGS: calule negocieri PSD PNL
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments