Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

\

Președintele Joe Biden a criticat afirmațiile lui Donald Trump despre NATO și le-a numit “periculoase” și “antiamericane”. El a subliniat că aceste declarații au ridicat miza pentru aprobarea pachetului financiar pentru susținerea Ucrainei de către Congresul SUA.

\

Într-o conferință de presă la Casa Albă, Biden a condamnat ferm declarațiile lui Trump care au pus sub semnul întrebării disponibilitatea SUA de a sprijini aliații militari în cazul în care aceștia ar fi atacați de Rusia.

\

Președintele american a subliniat că aceste afirmații au făcut și mai urgentă aprobarea cererii sale de finanțare pentru sprijinirea apărării Ucrainei împotriva Rusiei. El a adăugat că miza pentru securitatea americană a crescut în urma acestor declarații “periculoase și șocante”.

\

Trump a pus la îndoială plățile “întârziate” ale membrilor NATO și a povestit o conversație în care ar fi sugerat că ar încuraja Rusia să facă ce vrea. De asemenea, el a declarat că nu ar proteja țările membre NATO dacă acestea nu ar plăti pentru apărare.

\

Biden a cerut Camerei Reprezentanților să adopte rapid pachetul de ajutor pentru Ucraina și a subliniat că ignorarea și neaprobarea acestuia ar echivala cu sprijinirea președintelui rus Vladimir Putin.

\

Într-un comunicat de presă, Biden a atras atenția că SUA nu își mai pot permite să aștepte și că consecințele pentru securitatea națională a SUA ar fi considerabile dacă nu se va acționa împotriva tiranilor care încearcă să cucerească teritorii.

\

Proiectul de lege pentru sprijinirea Ucrainei și a aliaților SUA, precum Israel și Taiwan, a fost adoptat de Senatul SUA, însă a întâmpinat opoziție în Camera Reprezentanților, unde republicanii au refuzat să-l examineze în forma actuală.

\

În ciuda acestui obstacol, Congresul SUA se apropie totuși de adoptarea ajutorului pentru Ucraina, care a fost salutat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a declarat că ajutorul continuu al SUA salvează vieți în fața terorii ruse și că acest sprijin este esențial în lupta pentru libertate și democrație.

\

Conflictul în Congres cu privire la sprijinul acordat Ucrainei este un subiect de dispută între democrați și republicanii care sunt împărțiți în privința acordării acestui sprijin. În timpul campaniei prezidențiale, această problemă a devenit un punct de dispută între Biden și Trump.

\

În ciuda tuturor dificultăților, Congresul SUA se apropie tot mai mult de adoptarea ajutorului pentru Ucraina și aliații săi. Acordarea sprijinului financiar este vitală în susținerea securității SUA și a valorilor democratice.

\

Tag-uri:

\

\Joe Biden, \Donald Trump, \NATO, \Ucraina, \Rusia, \Congresul SUA, \Sprijin financiar, \Camera Reprezentanților, \Vladimir Putin, \Volodimir Zelenski, \Israel, \Taiwan

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments