Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Candidatul liberal rus Boris Nadejdin va contesta decizia autorităților referitoare la candidatura lui la alegerile prezidențiale din Rusia

Nadejdin, candidatul care reprezintă unica speranță a alegătorilor liberali ruși și a criticilor lui Putin, a anunțat joi că va contesta decizia autorităților ruse. Această decizie a fost respinsă de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rusia, conform informațiilor furnizate de publicațiile independente ruse The Moscow Times și Meduza.

CEC a respins candidatura lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale din luna martie, ceea ce a stârnit nemulțumirea acestuia. El a declarat că nu este de acord cu această decizie și a subliniat că a strâns peste 200 de mii de semnături în toată Rusia. Candidatul a afirmat că a acționat în mod deschis și onest în strângerea semnăturilor, iar cozile de la sediul său și de la punctele de colectare au fost urmărite de întreaga lume. Într-un discurs adresat susținătorilor săi, Nadejdin a declarat că participarea la alegerile prezidențiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viața sa și că nu renunță la intențiile sale. El intenționează să conteste decizia CEC la Curtea Supremă a Federației Ruse.

Conform datelor oferite de CEC, grupul de lucru a acceptat 104.734 de semnături depuse în sprijinul lui Nadejdin, însă a invalidat 9.147 dintre acestea. Candidații care reprezintă partide fără reprezentare în parlament trebuie să strângă 100.000 de semnături de susținere. Autoritățile au declarat că au găsit semnăturile a 11 persoane decedate, motiv pentru care au invalidat o parte din semnături. De asemenea, alte 858 de semnături au fost invalidate în urma unui răspuns primit din partea Ministerului de Interne. Alte motive de invalidare au fost prezența colectorului de semnături care nu se afla pe lista oficială (1.767 de semnături), datele colectorului diferite de cele de pe listă (995 de semnături) și completarea foii de către o altă persoană în numele colectorului (123 de semnături).

Boris Nadejdin a depus lista cu semnături pe 31 ianuarie, iar pe 5 februarie, purtătorii de cuvânt ai politicianului au anunțat că CEC a respins 15% din semnături. Deși popularitatea actualului președinte, Vladimir Putin, și controlul său asupra statului creează așteptări scăzute în legătură cu șansele de victorie ale lui Nadejdin, acesta a reușit să devină candidatul preferat al rușilor care se opun războiului din Ucraina.

Nadejdin a desfășurat o campanie eficientă până în prezent și a surprins pe mulți analiști prin criticile sale tranșante la adresa războiului. El a descris decizia lui Putin de a trimite armata în Ucraina ca fiind o “greșeală fatală” și și-a exprimat intenția de a pune capăt conflictului prin negocieri. Kremlinul a declarat anterior că nu îl consideră pe Nadejdin un rival serios pentru Putin, argumentând că acesta va câștiga alegerile pe baza sprijinului popular copleșitor acumulat în cei peste douăzeci de ani de conducere.

În același timp, CEC a refuzat și candidatura lui Serghei Malinkovici, liderul comuniștilor din Rusia. Acesta a prezentat 104.998 de semnături, dar 8.979 au fost invalidate.

TAGS: candidat alegeri prezidențiale Rusia CEC Boris Nadejdin Vladimir Putin ucraina campanie eficientă Serghei Malinkovici
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments