Monday, May 20, 2024
HomeLifestyleNo h1 tag found

No h1 tag found

Deși 1 Mai coincide cu Postul Paștelui, faptul ridică întrebări în rândul românilor despre cum să savureze micii fără a compromite sănătatea sau silueta. Cât de sănătoși sunt micii?

Specialistul în nutriție, Mihaela Bilic, oferă sfaturi privind alegerea unor mici de calitate, care să fie ușor digerabili, să nu conțină cantități excesive de grăsime sau bicarbonat, și să nu irite stomacul.

O altă observație importantă este dată de comportamentul micilor în timpul preparării, cu un topit excesiv sugerând o conținut ridicat de grăsime. De ce ne avertizează medicul Mihaela Bilic?

Nivelul caloric al micilor poate varia între 220 și 260 de calorii la 100 de grame, cu cei de porc fiind considerați mai puțin dăunători pentru siluetă decât cei de oaie sau vită.

Profesionista recomandă o doză moderată de mici, între 2 și 6 bucăți, în funcție de necesitățile individuale ale fiecăruia. Care este opinia ei în legătură cu prepararea micilor?

“De la acest weekend până la sărbătorile pascale, avem o perioadă plină de pregătiri, cumpărături, grătare și belșug culinar. Cu vremea avem de-a face, dar să ne gândim ce punem pe masă, cum aranjăm preparatele și în ce ordine le consumăm, pentru a ne bucura de fiecare delicatesă. Eu deja mi-am făcut provizii de mici de calitate.

Cum recunoaștem micii buni? Prin lipsa unui gust puternic de usturoi, prin textura sănătoasă, digerabilă, fără a cauza disconfort digestiv sau senzații de arsură la stomac. Modul lor de topire la gătit indică nivelul de grăsime. Ce recomandă Mihaela Bilic?

Caloric, micile se încadrează între 220 și 260 de calorii la 100 de grame, iar variantele din carne de porc sunt mai recomandate pentru cei care urmăresc silueta. Cantitatea potrivită variază între 2 și 6 mici, în funcție de preferințe. Cum putem să ne bucurăm de mici într-un mod sănătos?

Selectarea micilor de calitate și respectarea măsurii în consum pot oferi românilor posibilitatea de a savura aceste preparate tradiționale fără a-și compromite sănătatea sau silueta.

TAGS: mici de calitate
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments