Thursday, May 23, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

În prag de 1 mai, românii se pregătesc pentru a celebra Ziua Muncii prin tradiționalul grătar. Micii și carnea vor primi loc de cinste pe aragaz, iar secretul unui gust memorabil stă, în mare măsură, în condimentele alese cu grijă.

Cum să obții cea mai delicioasă carne la grătar

Carnea este un aliment preferat de mulți români, apreciat pentru gustul său bogat și conținutul ridicat de proteină. Niciun alt preparat nu pare să provoace atât de multe satisfacții gustative precum carnea fragedă pregătită pe grătar, fiind considerată un adevărat deliciu culinar.

Chef Bogdan Roman din Iași oferă câteva sfaturi utile pentru cei care doresc să se bucure de o masă reușită. Un aspect esențial este ordinea în care se așază alimentele pe grătar, pentru a evita amestecarea aromelor și a obține o gătire uniformă.

”Mulți oameni comit greșeala de a găti simultan mai multe tipuri de carne, inclusiv pește și legume, pe același grătar. Este important să respectăm secvența corectă pentru a obține cele mai bune rezultate. Carnea de porc sau de pui ar trebui să fie așezată pe grătar după ce a fost pregătită corespunzător. Ulterior, se vor găti micii și cârnații care necesită un timp mai scurt de preparare pentru a rămâne suculenți și gustoși”, a subliniat chef Bogdan Roman.

Ordinea firească impune ca peștele să fie gătit ultimul pe grătar, evitând astfel influențarea celorlalte preparate de mirosul persistent al acestuia. Legumele ar trebui plasate pe grătar după prepararea cărnii, pentru a nu absorbi arome străine și pentru a fi gătite la foc potrivit.

”Peștele ar trebui să fie mereu ultimul supus procesului de gătire la grătar, pentru a nu afecta gustul celorlalte preparate cu mirosul său intens. Legumele ar trebui să fie amplasate pe grătar imediat după ce carnea este gata, păstrând întregul amestec sub control. Acestea necesită, de regulă, aproximativ 10 minute de gătire la foc moderat”, a adăugat chef Bogdan Roman.

Marinarea, secretul unei carne perfecte pe grătar

Pentru a obține o carne suculentă și plină de arome la grătar, marinarea este un pas esențial în preparare. Există numeroase metode de marinare, printre care combinarea vinului cu oțetul, lămâia, portocala și diferite uleiuri pentru o aromă intensă. Alternativ, se pot folosi condimente precum rozmarin, cimbru, chimen, oregano, usturoi, piper, boia sau sare pentru un gust deosebit.

În plus, este important să fiți atenți la cantitatea de carne consumată în ziua de 1 mai, deoarece excesul poate duce nu doar la creșterea în greutate, ci și la posibile complicații digestive sau infecții nedorite.

Este important să gătim cu atenție și responsabilitate, pentru a ne bucura de o masă delicioasă și sănătoasă în ziua de 1 mai!

TAGS: Ziua Muncii, grătar, carne la grătar, preparate culinare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments