Thursday, May 23, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

Gabriela Firea, candidata Partidului Social Democrat la Primăria Municipiului București, a reacționat la criticile formulate de jurnalistul Cristian Tudor Popescu într-un editorial ironic îndreptat către PSD și către ea personal, referitor la absența reprezentării feminine la evenimentul lansării candidaturii sale, deși purta un tricou ce încuraja și adula femeile.

CTP: „Femeul Ciolacu”

„În spatele fiecărei femei mărețe stau alte femei mărețe’. Cu această afirmare, dar exprimată în engleză, practic, a apărut G. Firea într-o prezentare nouă – renunțând la atacurile violente de acum 4 ani, aceasta transmite acum discursuri pline de ‘positivism’.

Cu toate acestea, un ochi ager ar fi putut observa că în spatele femeii mărețe, atât în stânga, cât și în dreapta sa, erau o mulțime de bărbați din PSD. Nicio urmă de femeie măreață, nici vreo prezență impunătoare feminină. Sau, cine știe, poate toți pesediștii sunt transsexuali măreți, condusși de către „femeul Ciolacu?”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Firea: „Că aveți și nu aveți dreptate”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a replicat la adresa jurnalistului, afirmând că a ales să poarte acel tricou tocmai pentru „a evidenția și promova femeile, aducându-le în prim-plan, nu doar fizic, ci și simbolic”.

„Că aveți și că nu aveți dreptate atunci când menționați că „dacă te uitai bine, vedeați o mulțime de bărbați din PSD. Nici urmă de femeie, nici una măreață, nici o prezență feminină impunătoare”. Nu aveți dreptate deoarece erau prezenți numeroase colege, recunosc, în lateral, în spatele rândurilor, ce pot fi observate în imagini.

Dar, implicit, critica dumneavoastră este mai pertinentă și mai importantă decât ceea ce ați exprimat explicit și evidențiază o problemă mai veche a scenei politice românești: faptul că linia din față, a deciziei și responsabilității – nu doar o apariție constantă în lumina reflectoarelor – nu este ocupată și de către femei în același număr cu bărbații, ci este dominată de bărbați”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a subliniat că „40% dintre candidații eligibili pentru Consiliul General sunt femei”, însă, dincolo de lansarea campaniei unui partid, opiniile lui Cristian Tudor Popescu sunt esențiale pentru societatea românească.

„Critica constructivă” a lui CTP

Firea a recunoscut importanța „criticii constructive” aduse de Cristian Tudor Popescu și a menționat că „un lucru e clar: prin fiecare astfel de opinie, cuvânt scris, sau acțiune publică, putem împinge societatea românească către egalitatea de gen, departe de conservatorismul ce persistă”.

Președintele PSD București a asigurat că va sprijini inițiative legislative pentru promovarea egalității între sexe și i-a mulțumit lui Cristian Tudor Popescu pentru sprijinul acordat acestei idei.

„Sunt alături de cauza femeilor cu echilibru și umilință și îi încurajez mereu pe acestea să-și facă auzită vocea în societate și să își susțină colegele, după cum bine spune o altă replică de pe tricoul meu de la evenimentul lansării candidaturii: „o femeie cu o voce este o femeie puternică”. Indiferent de domeniul în care activează”, a concluzionat Gabriela Firea în postarea sa.

 

TAGS: Gabriela Firea, PSD, Bucuresti, Cristian Tudor Popescu, femei, egalitate de gen, politica
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments