Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeJustitieNo h1 tag found

No h1 tag found

Scandalul White Tower investigat de DNA dezvăluie noi aspecte ale unei serii de înșelăciuni în domeniul imobiliar care au avut loc în Ploiești. Potrivit unor surse judiciare citate de presa locală, ancheta vizează activitatea Direcției de Urbanism a Primăriei. Acțiunea DNA pare să fie strâns legată de dosarul White Tower City Gate, în care sunt implicați notari, avocați și dezvoltatorul imobiliar.

Anchetatorii prahoveni au reținut cinci persoane în acest dosar de înșelăciune în domeniul imobiliar, în care un număr total de 16 persoane au fost prejudiciate cu peste un milion de euro. Printre persoanele reținute se numără reprezentanți ai dezvoltatorului imobiliar, un avocat și un notar. Patru dintre acestea vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, în timp ce pentru o altă persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

Dosarul White Tower City Gate a generat un val de percheziții domiciliare, în total fiind efectuate 15 astfel de acțiuni la sediul dezvoltatorilor imobiliari din complexurile White Tower și City Gate din Ploiești, dar și la birouri notariale și cabinete de avocatură. Mai mult, au fost puse în executare opt mandate de aducere.

Conform comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, dezvoltatorul imobiliar din Ploiești a indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, cauzându-le un prejudiciu total în valoare de 1.071.174 euro. Modul de acțiune al dezvoltatorului era de a încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente, urmate de achitarea integrală a contravalorii acestora de către persoanele vătămate. Ulterior, apartamentele erau înstrăinate prin contracte de vânzare-cumpărare autentificate de notari publici, către alte persoane.

În continuarea activității infracționale, un avocat din Baroul Prahova, în colaborare cu reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, a utilizat două societăți comerciale controlate de el pentru a declanșa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-și recupera prejudiciul. Există informații conform cărora reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul și alte persoane, au încercat să lichideze fraudulos activele din patrimoniul dezvoltatorului prin cesionarea gratuită a unor bunuri imobile și efectuarea unor retrageri semnificative din conturile sale.

Dosarul White Tower City Gate are ramificații complexe, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești efectuează cercetări amănunțite. Printre acuzațiile formulate se numără înșelăciune în formă continuată, înșelăciune în formă simplă, complicitate la fals intelectual, complicitate la tentativă de fals intelectual, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor și bancrută frauduloasă.

source: ObservatorulPH.ro Realitatea.net

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments