Saturday, May 18, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

Povestea necunoscută a Lidiei Stepanivna Lumikovska în timpul invaziei ruse în Ucraina

Lidia Stepanivna Lumikovska, o ucraineancă de 98 de ani, a devenit o adevărată eroină neștiută în timpul invaziei ruse din Ucraina. Povestea ei cutremurătoare a curajului și rezistenței, povești precum aceasta definesc tragedia umanitară ce se desfășoară în această perioadă.

Curajul suprem al Lidiei Stepanivna, femeia de 98 de ani care a străbătut 10 km sub bombardamente pentru a-și salva viața din calea rușilor

La peste 800 de zile de la începerea invaziei ruse în Ucraina, viața dramatică a civililor continuă să fie un subiect de durere și admirație. Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a fost nevoită să fugă din satul său, Ocheretyne, aflat în estul Ucrainei, confruntându-se cu bombardamente devastatoare, pentru a ajunge într-o zonă sigură sub control ucrainean.

Într-un videoclip difuzat recent de Poliția Națională a Ucrainei și de Ministerul de Interne al țării, bătrâna a mărturisit că a supraviețuit ororilor celui de-Al Doilea Război Mondial și că va face față și acestei provocări actuale. ”Totul este întors pe dos în satul meu, acolo se petrec lucruri înspăimântătoare,” a spus cu hotărâre Lidia Stepanivna.

”Am trecut prin acel război și voi supraviețui și acestuia,” a afirmat femeia cu o forță interioară incredibilă. Cu bunurile sale lăsate în urmă, îmbrăcată modest dar hotărâtă, cu pași hotărâți în Ucraina sa natală, Lidia a dat o lecție de curaj și perseverență.

Reuniunea emoționantă a Lidiei Stepanivna cu nepoata sa

Sâmbătă, Lidia Stepanivna a fost salvată de trupele ucrainene, fiind preluată de o unitate specializată în salvarea civililor din zonele de conflict. Ajunsă într-un adăpost, bătrâna a fost emoționant reunită cu nepoata sa, care fusese evacuată din Ocheretyne cu câteva săptămâni înainte.

Rusia a anunțat cucerirea satului Semenivka, aflat la mai puțin de 5 km sud de Ocheretyne, accentuându-se presiunea asupra locuitorilor nevinovați deja afectați de violențe și tragedii. Comandantul ucrainean Oleksandr Syrskyi a dat asigurări că trupele ucrainene sunt forțate să se retragă din anumite zone din cauza presiunii rusești.

TAGS: invazie rusa, ucraina, ucraineni
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments