Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Patru elevi au fost răniți după ce tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit peste aceștia într-o școală din județul Sibiu. Incidentul a avut loc într-o clădire cu aproape 100 de ani vechime, potrivit unui articol de pe site-ul Realitatea.net. Echipajele medicale au evaluat elevii, care aveau între 11 și 15 ani, cei mai mulți dintre ei aflându-se în pauză în momentul prăbușirii tavanului.

Direcția școlii a declarat că tavanul nu s-a prăbușit brusc, ci că a existat timp pentru evacuare. Cu toate acestea, patru elevi au fost surprinși de căderea acestuia și au suferit răni ușoare. Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale, dar și al autorităților.

Tavanul care s-a prăbușit fusese montat în anii 2006-2007, în mandatul unui alt director al școlii. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu a transmis că a realizat o inspecție tematică la școala respectivă și a constatat că tavanul fals al clasei s-a prăbușit pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. Potrivit ISJ Sibiu, elevii erau în spatele clasei, iar tavanul s-a prăbușit dinspre ușă către spatele clasei.

Explicații și acuze

Primarul localității, Maria Greavu (PSD), a declarat că tavanul a căzut din cauza curentului creat în clasă, dar și a porumbeilor care ar fi pătruns neobservați și s-ar fi instalat pe tavanul fals. Aceasta a menționat că deschiderea geamurilor și a ușii au creat un curent puternic, iar excremente de porumbei au fost găsite în zonă. Potrivit primarului, vântul a suflat cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră, ceea ce a contribuit și el la prăbușirea tavanului.

Înainte de prăbușire, elevii din clasă au auzit un zgomot la nivelul tavanului, dar nu au acordat prea multă atenție acestuia. Primarul a mai menționat că clasa respectivă a avut probleme în trecut, cu trântitul ușii și cu spargerea geamurilor.

Clădirea în care funcționează școala a fost construită în anul 1936 și a fost renovată în 2004. Cu toate acestea, incidentul a ridicat noi întrebări cu privire la starea de siguranță a clădirilor școlare și necesitatea unor inspecții periodice pentru prevenirea unor astfel de incidente.

Reacții și măsuri

Incidentul a alertat atât autoritățile locale, cât și comunitatea. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a anunțat că va demara o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale prăbușirii tavanului și dacă au existat neglijențe în ceea ce privește întreținerea clădirii și a acestuia.

Elevii răniți au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare și tratament. Părinții și profesorii se arată îngrijorați de consecințele acestui incident și solicită măsuri urgente pentru asigurarea siguranței copiilor în școli.

În încheiere, este necesar să se acorde o mare atenție gestionării și întreținerii clădirilor școlare, având în vedere faptul că acestea sunt locuri în care copiii își petrec o mare parte din timp. Niciun copil nu ar trebui să se simtă în pericol într-un mediu educațional.

TAGS: elevi, școală, județul Sibiu, tavan școală, rănire elevi

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments