Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Clinica Medikali a desfășurat recent două workshop-uri interactive în cadrul „Săptămânii Verzi”, adresate elevilor de gimnaziu și liceu din București, cu tema „Inspiră pentru viitor”. Participanții, în număr de peste 30, au avut ocazia să participe la ateliere practice ce le-au oferit o perspectivă autentică asupra meseriei de medic.

Conform unui studiu realizat de INACO, aproape trei sferturi dintre elevii din România resimt că sistemul educațional actual nu îi pregătește corespunzător pentru a face față provocările unei cariere de viitor. Jumătate dintre aceștia consideră că vor urma probabil o cale tradițională în carieră, având în vedere lipsa de consiliere vocațională pe parcursul studiilor. În contextul acestor constatări, implicarea clinicii Medikali în orientarea și îndrumarea tinerilor către o carieră în medicină este crucială.

În perioada 22-26 aprilie, clinica Medikali a organizat o serie de workshop-uri interactive sub conceptul „Săptămâna Verde”, adresate elevilor din diverse școli din București. Tema centrală a evenimentului a fost „Inspiră pentru viitor”, accentuând importanța orientării tinerilor către domeniul medical și susținerea lor în a-și urma pasiunea.

Participanții, provenind atât din școli publice, cât și private, împreună cu cadrele didactice și părinții, au avut șansa să interacționeze direct cu medici și să descopere atât aspectele pozitive, cât și provocările carierei de medic. Obiectivul principal al workshop-urilor a fost de a oferi o perspectivă realistă asupra meseriei și de a încuraja tinerii să-și urmeze pasiunea pentru domeniul medical.

În cuvintele Dr. Adina Negoiță, CEO & Fondator Medikali, „Credem că prin acțiuni concrete putem sprijini formarea viitoarelor generații de medici. Principala noastră misiune în aceste întâlniri este să ghidăm și să împărtășim experiențe relevante, cu speranța că vom inspira și motiva tinerii să-și îndeplinească visul de a deveni medici. Clinica Medikali își reafirmă angajamentul față de educație și formarea profesională în domeniul medical, demonstrând că este un partener de încredere pentru tinerii talentați.”

Workshop-urile au constituit o oportunitate unică pentru elevi de a interacționa cu medici rezidenți precum Anca Dumitrescu și George Bogdan, care au împărtășit din experiențele lor și au abordat subiecte precum admiterea la facultatea de medicină și viața de student în domeniu. De asemenea, au fost abordate aspecte esențiale cum ar fi gestionarea stresului în perioadele de examene, cu participarea Psihoterapeutei Laura Fierbințeanu.

Prin atelierele practice desfășurate, elevii au avut ocazia să exploreze direct diverse aspecte ale vieții de medic, de la lucrul cu echipamente medicale specializate la proceduri de diagnostic. Experiența practică oferită în cadrul clinicilor a fost punctul culminant al evenimentului, oferindu-le participanților o perspectivă concretă asupra a ceea ce înseamnă să profesezi în domeniul medical.

Echipa Medikali, caracterizată prin profesionalism și dedicare, se angajează să ofere nu doar servicii medicale de excelență, ci și o experiență empatică și personalizată pentru fiecare pacient. Fiecare vizită la clinica Medikali este tratată cu cea mai mare atenție și respect, asigurându-se că nevoile individuale sunt îndeplinite într-un mediu sigur și confortabil.

Cu un accent deosebit pe calitatea serviciilor medicale oferite, Medikali se remarcă prin angajamentul pentru o practică medicală corectă și sigură, contribuind astfel la dezvoltarea și încurajarea viitoarelor generații de medici.

TAGS: clinica, medikali, workshop-uri, educatie, medicina

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments