Monday, May 20, 2024
HomeSanatateNo h1 tag found

No h1 tag found

În următoarea perioadă, se prevede că majoritatea cabinetelor de medicină primară vor fi închise aproape o săptămână, până la data de marțea viitoare, în a treia zi de Paști.

Informația a fost confirmată de președinta Asociației Medicilor de Familie Mureș, Luminița Boitor, într-un interviu acordat Radio România Actualități.

“Pacienții cu afecțiuni cronice au deja programările stabilite pentru consultații, fiind asigurați că vor primi îngrijire medicală necesară. În caz de urgențe majore, acestea vor fi gestionate de către Unitățile de Primiri Urgențe sau centrele de permanență,” a explicat Luminița Boitor.

În contextul în care cabinetele medicale sunt închise, se anticipează că secțiile de urgență și serviciile de ambulanță vor fi extrem de solicitate de către cei care se confruntă cu probleme de sănătate, a avertizat coordonatorul SMURD, Cristian Boeriu.

“Este de așteptat ca serviciile de urgență să se aglomereze considerabil, ceea ce va duce la creșterea timpilor de așteptare. Este esențial ca populația să înțeleagă această situație și să acorde sprijin pentru fluidizarea activităților de intervenție medicală,” a subliniat Boeriu.

Specialiștii din domeniul sănătății recomandă cetățenilor să fie responsabili și să evite vizitele nejustificate la serviciile de urgență, adoptând un comportament echilibrat și evitând excesele alimentare sau de consum de alcool în această perioadă.

TAGS: Cabinet medicina primara, Pacienții cu afecțiuni cronice, Urgențe medicale, Servicii de urgență
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments