Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Creștere masivă a bugetului Târgului de Paște de la Timișoara în 2024

Suma alocată Târgului de Paște de la Timișoara a crescut semnificativ în 2024, aproape de șapte ori mai mare decât în anii precedenți. Casa de Cultură a Municipiului a decis să achiziționeze decoruri de valoare, care se estimează că vor fi folosite și în următorii ani.

Decizia a fost luată în urma ședinței Consiliului Local Timișoara din 24 aprilie 2024, unde s-a aprobat agenda manifestărilor culturale organizate de Casa de Cultură pentru anul în curs.

Creșterea sumei alocate

Valoarea totală a sumei alocate pentru evenimente culturale în 2024 se ridică la 7,7 milioane de lei, cu o creștere de aproximativ 500.000 de lei față de anul precedent și cu aproape 2,2 milioane de lei mai mult decât în 2022. O sumă remarcabilă din acest buget este destinată Târgului de Paște.

Milestone-uri în alocările anterioare

Comparativ cu anii anteriori, în 2021, când pandemia era încă prezentă, Târgului de Paște i s-au alocat 93.000 de lei, în vreme ce în 2022 și 2023, în contextul deveniri Capitalei Europene a Culturii, suma alocată a fost constantă, de 150.000 de lei în fiecare an. O schimbare majoră vine odată cu anul curent, când Târgul de Paște este privilegiat cu 1 milion de lei, o creștere impresionantă de aproape șapte ori față de anii precedenți.

Argumentele directoarei de la Casa de Cultură

Camelia Fetița, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, a explicat creșterea semnificativă a sumelor alocate pentru Târgul de Paște în 2024. „Comparativ cu 2023, nu putem face altceva decât să observăm evoluția. În 2022, am încercat să ne revenim după pandemie, iar în 2023 festivalul nu a avut amploarea acestei ediții. Este firesc ca un eveniment cultural să crească constant și să se îmbunătățească an de an,” a declarat Fetița pentru Libertatea.

Fetița a mai adăugat că bugetul a fost crescut pentru că până acum nu s-au achiziționat decoruri specifice pentru Paște. Decorațiunile achiziționate pentru Crăciun nu sunt compatibile pentru Târgul de Paște, de aceea s-a decis să se facă acest efort în acest an.

camelia fetita No h1 tag found
Camelia Fetița. Foto: casadeculturatm.ro

Investiții semnificative în decoruri specifice

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Casa de Cultură a Timișoarei a investit peste 80.000 de euro în decoruri în anul curent.

De exemplu, strada Alba Iulia este acum înzestrată cu fluturi luminosi în locul umbrelelor colorate, o investiție plină de creativitate. Fluturii de un metru au costat 1.740 de lei fiecare, în total 80 de bucăți. Pentru fluturii mai mici, de 0,6 metri, s-au plătit 1.042 de lei bucata, fiind achiziționate 20 de astfel de elemente.

4346406284532287670604946418701315166948044n No h1 tag found
Fluturii cu led de pe strada Alba Iulia

Pentru un “photopoint + fluture structură” s-a plătit 42.500 de lei, iar pentru un ou de trei metri a fost achitat un tarif de 8.000 de lei, fiind achiziționate cinci bucăți. Un ansamblu floral cu masă și șezut a costat 22.000 de lei.

Camelia Fetița asigură că decorurile achiziționate vor fi stocate și refolosite în anii următori, fiind investiții rentabile și durabile.

Detaliile firmelor furnizoare

Conform informațiilor furnizate de listafirme.ro, Corvin Design SRL, furnizorul principal, are ca unic acționar și administrator pe Adina Raluca Coposesc. Acesta a preluat compania în octombrie 2023 de la Horea Mihai Baba.

Pe de altă parte, Swiss City Solutions SRL, al doilea furnizor, are tot în spatele său pe Horea Mihai Baba. Firma a avut o cifră de afaceri considerabilă în anul anterior, iar conexiunea este evident legată de acest nume marcant din domeniul iluminatului.

horea mihai baba No h1 tag found
Horea Mihai Baba

Deciziile de achiziție și investiția în decoruri pentru evenimentul cultural de Paște de la Timișoara sunt un semn al angajamentului pentru oferirea unor experiențe de neuitat publicului larg.

TAGS: Targul de Paste, Casa de Cultura, Timisoara
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments