Friday, May 24, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

O investigație realizată recent de Institutul Național de Statistică (INS) a descoperit că managerii din România confirmă efectele pozitive ale programului de investiții implementat de PSD în ultimele luni. Această confirmare vine pe fondul unei creșteri economice semnificative în trimestrul II al acestui an.

Conform ultimului raport al INS din mijlocul lunii aprilie, cifra de afaceri din industria României a înregistrat o creștere notabilă în perioada recentă.

Datele prezentate de INS indică o creștere de 11,7% față de luna anterioară și de 8,2% față de aceeași perioadă a anului precedent, evidențiind astfel impactul pozitiv al măsurilor implementate de Guvernul PSD asupra mediului de afaceri local.

La data de 29 aprilie, același institut de analiză a prezentat rezultatele “Anchetei de conjunctură” privind tendințele activității economice în perioada aprilie-iunie 2024.

Concluziile acestui studiu arată că managerii români sunt optimiști în privința continuării creșterii economice a țării noastre și în trimestrul II al anului 2024. Potrivit datelor oficiale de la INS, majoritatea managerilor au încredere în evoluția pozitivă a volumului industrial pentru toate sectoarele analizate în cadrul anchetei trimestriale.

Prognozele indică o creștere medie de 10%, care poate atinge chiar și peste 20% în sectorul construcțiilor și în cel al comerțului cu amănuntul. De asemenea, se preconizează o creștere moderată a prețurilor pentru produsele industriale și servicii în trimestrul II al anului 2024.

Toate aceste date oficiale reflectă încrederea din ce în ce mai mare a mediului de afaceri în politica economică a PSD, care se concentrează pe stimularea creșterii economice prin intermediul investițiilor.

Efectul investițiilor masive ale Guvernului Ciolacu: creștere a producției industriale, salarii mai mari și economii mai consistente pentru populație

În 2023, sub conducerea liderului PSD, Marcel Ciolacu, România a depășit pragul de 100 miliarde de lei investiți în economie. Aceste sume considerabile au fost direcționate preponderent către susținerea dezvoltării industriale și a producției interne, a construcțiilor și infrastructurii.

În primul trimestru al anului 2024, statisticile arată o creștere solidă a producției industriale, salarii medii mai mari, o îmbunătățire a economiilor populației și o perspectivă stabilă pentru România, conform evaluărilor agențiilor de rating.

Toate aceste efecte pozitive ale politicilor implementate de PSD sunt evidente și în estimările pentru anul 2024 prezentate în cadrul anchetei de conjunctură. La această anchetă au participat în total 8.961 de manageri din diverse sectoare de activitate.

Managerii din România se arată optimiști în privința creșterii activității în sectorul construcțiilor, cu un sold conjunctural de +25%, urmat de creșterea volumului în comerț cu +21%.

De asemenea, managerii anticipează o creștere de +20% sold conjunctural în ceea ce privește volumul comenzilor primite de furnizorii de mărfuri din partea unităților comerciale.

Se estimează că numărul de angajați va rămâne stabil, cu o creștere a acestuia în sectoarele construcțiilor, comerțului cu amănuntul și serviciilor.

Această știre este susținută de către PSD.

Tags:

Investiții, Creștere economică, Politica economică PSD, INS, Marcel Ciolacu, Industria romană

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments