Friday, May 24, 2024
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

Preotul român Ciprian Mega, cunoscut și pentru regizoratul filmului “21 de rubini”, a avut ocazia de a reprezenta o delegație românească la prestigiosul BRICS FILM FESTIVAL 2024 organizat în Moscova. La sosirea sa, părintele Mega a fost numit să conducă o liturghie la Biserica Kremlinului, cu binecuvântarea Patriarhului Kiril.

Slujba oficiată de preotul Ciprian Mega a fost urmată cu mare interes de către Dorel Vișan, Laura Mega și restul echipei. Momentul reprezenta o combinație de spiritualitate și artă, însuflețit de prezența lor însoțită de mesajele transmise în acea atmosferă sacrală.

Un alt moment important din călătoria preotului Mega a fost dialogul cu Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, în care l-a îndemnat să adopte un ton mai echilibrat în criticile exprimate la adresa României și românilor. Gestul lui Medvedev de a-l invita la o cină privată a fost un semn de acceptare a observațiilor formulate de părintele Ciprian Mega, demonstrând deschidere și dialog constructiv.

În continuare, Ciprian Mega a fost onorat cu invitația la un prânz oferit de Konstantin Malofeev, președintele celei mai mari fundații ortodoxe din Rusia. Participarea la gala de premiere a fost punctată de momentul emoționant în care un consilier al lui Vladimir Putin l-a invitat la o întâlnire privată de 21 de minute cu președintele rus, consolidând astfel legăturile culturale și dialogul intercultural.

Toate aceste întâlniri și evenimente speciale care au marcat vizita preotului Ciprian Mega la Moscova au survenit ca o reacție diplomatică în contextul interdicției a două filme rusești în România, impusă recent de Ministrul Culturii, Raluca Turcan, invocând aspecte legate de propagandă. Contrastul dintre această decizie și primirea caldă și prietenoasă din partea autorităților ruse a pus în lumină importanța dialogului intercultural și a deschiderii reciproce în cadrul relațiilor externe.

Pentru a citi mai multe detalii, puteți accesa ezs.ro.

Tags:

Ciprian Mega, BRICS Film Festival, cinema, relații externe, Moscova

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments