Friday, May 24, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

Burduja, noul candidat al PNL la Primăria Capitalei, a dezvăluit astăzi Planul său pentru București, abordând diverse probleme cruciale ale orașului. Printre prioritățile sale se află rezolvarea deficiențelor legate de apa caldă și căldură, combaterea consumului de droguri, îmbunătățirea transportului public și a digitalizării, precum și reducerea poluării în Capitală.

Planul Ambițios al lui Burduja pentru București

Candidatul PNL a subliniat importanța soluționării problemelor vechi și persistente din București, cum ar fi lipsa apei calde și a căldurii în peste o mie de blocuri din oraș sau costurile excesive pe care locuitorii le suportă anual fără motiv.

“Am o experiență solidă în dezvoltarea urbană, obținută în cadrul proiectelor la care am lucrat în trecut la Banca Mondială, precum și în timpul studiilor mele la prestigioasele universități Stanford și Harvard”, a menționat Burduja.

Ridicarea Standardelor în Privința Căldurii și Apei Calde

Un aspect urgent abordat de Burduja în Planul său pentru București a fost situația a peste o mie de blocuri din oraș care se confruntă cu lipsa de apă caldă și agent termic. El a pledat pentru o posibilă soluție prin fuziunea ELCEN și Termoenergetica, menționând că actualmente se scurg tone de apă fierbinte în mod inutil sub București.

“Este inacceptabil ca peste o mie de blocuri din București să nu aibă acces la căldură și apă caldă. Mai trist este că unii locuitori acceptă pasivi această situație. Avem în continuare o pierdere de apă fierbinte de sute de tone, soluțiile sunt clare: fuziunea celor două entități și reabilitarea rețelei existente”, a precizat candidatul.

Optimizarea Utilizării Resurselor și Reducerea Costurilor

Burduja a criticat dur faptul că locuitorii din București plătesc sume semnificative în fiecare an pentru apă caldă și căldură din cauza distanțelor mari dintre CET-uri și rețeaua de gaze. El a menționat necesitatea unui proiect de branșare a CET-urilor la rețeaua Transgaz pentru a economisi fonduri și a asigura un sistem eficient de furnizare a agentului termic.

“Distanțele considerabile dintre CET-uri și rețeaua de gaze generează pierderi financiare enorme pentru locuitorii Capitalei. Suntem lipiți de o realitate în care costurile sunt exorbitante din cauza lipsei de eficiență în distribuția agentului termic. Implementarea unui proiect de conectare la rețeaua Transgaz este esențială pentru a reduce aceste cheltuieli suplimentare”, a accentuat Burduja.

Explorarea Surselor Alternativă de Energie

În cadrul Planului său, Sebastian Burduja a adus în discuție potențialul utilizării apei geotermale din nordul Bucureștiului ca opțiune sustenabilă pentru încălzire și producere de energie curată. El a menționat că a semnat acorduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu specialiști din SUA pentru a explora această posibilitate benefică pentru mediu și costuri.

“Este crucial să exploatem resursele geotermale pe care le deținem în nordul Capitalei. Am încheiat parteneriate pentru studii de fezabilitate cu experți americani pentru a găsi modalități eficiente și ecologice de utilizare a acestei surse de energie verde. Este timpul să adoptăm soluții durabile pentru a reduce impactul asupra mediului și a costurilor asociate”, a menționat Burduja.

Modernizarea Infrastructurii și Dezvoltarea Urbană

În viziunea lui Burduja, Bucureștiul ar trebui să devină un port la Dunăre pentru a accelera dezvoltarea economică și conexiunea cu alte orașe europene. El a evidențiat importanța finalizării canalului Dunăre-București și transformarea orașului într-un hub strategic pentru transportul maritim în regiune.

“Avem o oportunitate unică de a transforma Bucureștiul într-un port la Dunăre, prin finalizarea canalului deja existent. Acest lucru ne-ar plasa în același rând cu orașele europene importante de pe Dunăre și ar deschide noi perspective pentru transportul de mărfuri și pasageri. Este momentul să visăm mare și să acționăm decisiv pentru a ridica standardul orașului nostru”, a subliniat candidatul.

Încurajarea Inovației și a Industriilor Digitale

De asemenea, Burduja a promovat ideea de a transforma Bucureștiul într-un centru digital, asimilând conceptul de “fabrică de unicorni” din Lisabona, unde vechile zone industriale au fost reamenajate ca spații de lucru pentru start-upuri. El a evidențiat potențialul semnificativ al Capitalei de a susține inovația și creativitatea în sectorul digital.

“Viziunea mea pentru Bucureștiul digital include transformarea unor spații ample din oraș în incubatoare pentru start-upuri, într-un fel de ‘fabrică de unicorni’ asemenea celei de la Lisabona. Avem un mediu propice pentru a stimula inovația și a susține dezvoltarea industriei digitale, iar aceste resurse trebuie exploatate în beneficiul comunității locale”, a concluzionat Burduja.

Crearea unui Viitor Mai Bun pentru București

În final, planul ambițios al lui Sebastian Burduja pentru București reflectă aspirația sa de a transforma orașul într-un mediu modern, eficient și inovator, care să ofere condiții de trai optime pentru toți locuitorii săi. Promisiunile sale de a rezolva problemele curente și de a crea o infrastructură durabilă sunt menite să conducă la o schimbare pozitivă și durabilă în Capitală.

“Bucureștiul merită să devină un oraș modern, conectat și prietenos, un loc în care oamenii să se simtă în siguranță și să aibă acces la servicii de calitate. Îmi asum responsabilitatea de a aduce schimbarea de care orașul nostru are nevoie și de a construi împreună un viitor mai bun pentru noi toți”, a afirmat candidatul PNL.

TAGS:

București

Sebastian Burduja

Plan urbanistic

Dezvoltare urbana

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments